معرفی کتاب «عادت به اکنون» نیل فیوره
به جرات میتوان گفت که یکی از مهمترین موانع بر سر راه بهرهوری، طفره روی و تعلل در انجام کارهاست. در حالی که بهرهوری به معنای انجام دادن کاری و به پایان رساندن آن است، طفرهروی مفهوم مقابل آن به حساب میآید. اگر از انجام کاری طفره برویم، آن کار انجام نخواهد شد. زمان میگذرد و هیچ نتیجهای حاصل نمیشود و طولی نمیکشد که متوجه میشویم از سایرین عقب افتادهایم. از این رو، آشنایی با این مشکل و یافتن روشهایی برای حل آن برای بالا بردن بهرهوری در انجام کارها بسیار اهمیت دارد. خوشبختانه، کتاب «عادت به اکنون: چیره شدن بر طفرهروی و لذت بردن از تفریح بدون احساس گناه» نوشتهی نیل فیوره راهحلهای موثری را ارائه میدهد.
تا به امروز، این کتاب به زبانهای مختلف دنیا ترجمه شده و با استقبال گستردهی مخاطبانش در سراسر جهان روبرو شده است.
درباره نویسنده
نیل فیوره با مدرک دکترای روانشناسی، یک روانشناس آموزش دیده، مربی، سخنران و نویسندهی شش کتاب از جمله کتاب پرفروش «عادت به اکنون» است. او در برنامههای متعددی در زمینهی روانشناسی در رادیو و تلویزیون شرکت کرده است. به عنوان یک سخنران، سازمانهای بزرگ سراسر جهان از قبیل شرکتهای برجسته، موسسات آموزشی و دولتی جز مشتریان او محسوب میشوند و سمینارهای متعددی در این سازمان در سراسر جهان توسط او برگزار شدهاند. موضوع اصلی این کنفرانسها و سمینارها، سلامت رفتاری است که در کتاب «عادت به اکنون» طفرهروی و تعلل موضوع مورد بحث نویسنده است. مطالعهی این کتاب به مدیرانی که به دنبال افزایش بهرهوری شرکت خود هستند و افرادی که به دنبال روشی برای مدیریت بهینهی زمان و کارهای خود هستند، توصیه میشود.
درباره کتاب «عادت به اکنون»
کتاب «عادت به اکنون» نیل فیوره از ده بخش شامل مقدمه و نه فصل دیگر تشکیل شده است. این کتاب برای اولین بار در سال ۱۳۹۶ توسط ترانه طبری به فارسی ترجمه شد. از آن پس، این کتاب بسیار مورد توجه قرار گرفت و طرفداران بیشماری دارد. در ادامه فصول مختلف این کتاب را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
مقدمه
افراد طفرهرو و اهمالکار معمولا کارهای خود را به موقع تمام میکنند اما فشار انجام کار در آخرین لحظه موجب اضطراب بیمورد میشود و کیفیت نتیجهی نهایی کار را کاهش میدهد. به جای این کار شما میتوانید کتاب «عادت به اکنون» را مطالعه کنید؛ این کتاب به شما کمک خواهد کرد تا ترس از شکست خوردن، وحشت از اضطراب و آشفتگی و عزت نفس پایین یا ترس از طرد شدن را کنار بگذارید و ذهن خود را بر یک شروع تازه متمرکز کنید.
این کتاب با یک تعریف جدید آغاز میشود:
«طفرهروی مکانیزمی برای رویارویی با اضطراب ناشی از شروع یا تکمیل هر کار یا تصمیمی است»
فصل اول: چرا کارها را به تعویق میاندازیم؟
این کتاب، تنبلی، بینظمی یا نقص شخصیتی را به عنوان دلیلی برای طفرهروی و به تعویق انداختن کارها نمیپذیرد. وقتی تهدید ارزش و استقلال خود را حس کنیم، تعلل به سراغمان میآید. به طور کلی، سه نوع ترس وجود دارد: ترس از شکست، ترس از کامل نبودن (کمالگرایی افراطی) و ترس از انتظارات غیر ممکن (تحت فشار قرار گرفتن).
به گفتهی کتاب «عادت به اکنون»، دلیل اصلی طفرهروی این است که رهایی موقت از استرس و اضطراب را به همراه دارد. همین امر موجب میشود که افراد به این احساس آسایش و رهایی ناشی از به تعویق انداختن کارها عادت کنند.
فصل دوم: چگونه کارها را به تعویق میاندازیم؟
دانستن این که چگونه کارها به تعویق میافتند مهمتر از دلیل به تعویق انداختن آنهاست. شما میتوانید از آگاهی خود در مورد الگوهای منفی برای بکارگیری انرژی خود در جهت ایجاد عادتهای مثبت استفاده کنید.
در این کتاب بیان میشود که اول از همه باید ساختاری برای آگاهی از گذر زمان و چگونگی آن را برای خود ایجاد کنیم. با بازبینی فعالیتهای انجام شده در طی یک هفته، الگوهایی را خواهید یافت که میتوانید تغییر دهید. علاوه بر این، باید به منظور پرهیز از طفرهروی یک توجیه منطقی برای انجام آن فعالیت خاص بیابید.
فصل سوم: گفتگوی درونی
سیستمی که در کتاب «عادت به اکنون» ارائه شده است بر زبان تمرکز دارد زیرا نحوهی صحبت کردن فرد با خود بیانگر نگرش و باورهایی است که بر اساس آنها عمل میکند. تغییر در نحوهی گفتگوی درونی میتواند ابزار قدرتمندی برای کنار گذاشتن الگوهای طفرهروی و تعلل باشد.
به گفتهی نویسنده کتاب، نیل فیوره، پنج نگرش منفی وجود دارند که منجر به طفرهروی میشوند. برای مقابله با طفرهروی باید این پنج نگرش را با نگرشهای مثبت جایگزین کنید. این نگرشها عبارتند از:
۱- «من مجبور هستم» را با «من انتخاب میکنم» جایگزین کنید؛
۲- «من باید کار را تمام کنم» را با «چه موقع میتوانم شروع کنم؟» جایگزین کنید؛
۳- «این پروژه بسیار بزرگ و مهم است» را با «من میتوانم یک قدم کوچک بردارم» جایگزین کنید؛
۴- «من باید کامل و بی نقص باشم» را با «من یک انسان هستم» جایگزین کنید؛
۵- «من وقت کافی ندارم» را با «من باید برای انجام کار وقت بگذارم» جایگزین کنید.
فصل چهارم: لذت بردن از تفریح بدون احساس گناه
برای بالا نگه داشتن انگیزه انجام کاری و اجتناب از طفرهروی در مواجه با کارهایی با کارایی بالا، باید از کاری که میکنید لذت ببرید. بنابراین، در برنامه هفتگی خود تفریح و سرگرمی را نیز قرار دهید و از انجام آنها احساس گناه نکنید. کارهای خود را به مانند بازی برنامهریزی کنید. به عبارت دیگر، برنامه کاری خود را بر اساس فعالیتهای مورد علاقه برنامهریزی کنید تا از انجام دادن آنها خسته نشوید. برنامهریزی و مدیریت زمان موجب افزایش کیفیت خواهد شد.
فصل پنجم: غلبه بر موانع
همانطور که در ابتدا گفته شد، نیل فیوره معتقد است که سه ترس اصلی موجب طفرهروی میشوند. در این کتاب، ابزارهایی برای غلبه بر این ترسها ارائه شده است که عبارتند از: تفکر سه بعدی و تقویم معکوس، کار همراه با نگرانی و شروع پیوسته. ابزار اول برای غلبه بر وحشت از اضطراب و آشفتگی ارائه شده است. ابزار دوم برای مقابله با ترس از شکست و ابزار سوم برای ترس از اتمام کار مطرح شدهاند. هر یک از این ابزار ما را در جهت پرهیز از به تعویق انداختن کارها کمک خواهند کرد.
فصل ششم: عدم برنامهریزی یا برنامهریزی برعکس
برنامهریزی برعکس، تقویمی از فعالیتهای تفریحی همراه با تعهد است. همچنین، گزارشی از فعالیتهای موثر و بدون وقفه شما را ارائه میدهد. این روش از برنامهریزی شما را ترغیب میکند تا یک کار را زودتر شروع کنید زیرا شما را مطلع میکند که زمان کمی در اختیار دارید.
نیل فیوره در کتاب «عادت به اکنون»، دستورالعملهایی را برای برنامهریزی برعکس ارائه داده است که بسیار کارآمد و مفید هستند و مورد استقبال مخاطبان قرار گرفتهاند.
فصل هفتم: کار کردن در حالت جریان
حالت جریان، حالتی است که هم تمرکز و هم آرامش را توام با هم دارد. دستیابی به این حالت ذهنی برای انجام کارها نیاز به مهارتهایی دارد که باید آنها را آموخت. در این حالت، نگرانی در مورد کمال، دقت و پذیرش باید به طور موقت کنار گذاشته شود. این حالت به شما کمک میکند تا کارها را متناسب با الزامات مشتری سازماندهی کنید.
فصل هشتم: تنظیم دقیق پیشرفت
هر برنامهی تغییر عادت باید متناسب با خود فرد تنظیم شود. یکی از روشهای انجام این کار، برنامهریزی برای یک عقبگرد تحت کنترل است. طبق این کتاب، برنامهریزی برای یک عقبگرد تحت کنترل به شما میگوید چه موقع به طفرهروی متمایل میشوید. درک و کنترل افکاری که موجب حواسپرتی میشوند نیز برای تنظیم دقیق پیشرفت بسیار مهم است. در بیشتر موارد، بهتر است حواسپرتیهای روزانه را یادداشت کنید تا بتوانید با آنها مواجه شوید.
علاوه بر این، اهدافی که تعیین میکنید نیز تاثیر بسیار زیادی بر این مسئله دارند. بنابراین، نیل فیوره توصیه میکند که تنها به اهدافی متعهد شوید که میتوانید با آغوشی باز از آنها استقبال کنید.
فصل نهم: طفرهروی در زندگی
همه ما در زندگی شخصی و کاری خود با افرادی در ارتباط هستیم که طفرهروی آنها بر ما تاثیر منفی میگذارد. تا زمانی که درک درستی از دلایل و الگوهای طفرهروی نداشته باشیم، به طور ناخواسته این الگوها را در افراد پیرامون خود تقویت خواهیم کرد.
به همین دلیل است که مطالعهی کتاب «عادت به اکنون» نه تنها بر زندگی فردی بلکه بر روابط و زندگی اجتماعی ما نیز تاثیر مثبت میگذارد.
کلام آخر
نیل فیوره نویسندهی کتابهای سلامت روان در کتاب پرفروش خود به نام «عادت به اکنون» بیان میکند که طفرهروی و تعلل در انجام کارها ذاتی نیست و افراد با این خصوصیت به دنیا نمیآیند بلکه طفرهروی یک عادت است که از محیط پیرامون یاد میگیریم. از آنجایی که این عادت اکتسابی است، ترک آن نیز امکانپذیر است و نیاز به کسب مهارتها و استفاده از ابزارهای کارآمد دارد.
در این کتاب، نویسنده ابتدا مخاطب خود را با مفهوم طفرهروی و دلایل آن آشنا میکند و سپس ابزارهایی را در اختیار او قرار میدهد تا با مشکل به تعویق انداختن کارها مواجه شود. یکی از دلایل محبوبیت این کتاب، سادگی راهکارهای ارائه شده توسط نویسنده و موثر بودن آنهاست. خواننده علاوه بر آموختن ابزارهایی برای مقابله با طفرهروی، با تکنیکهای گفتگوی درونی آشنا میشود که بسیار موثر هستند. با مطالعهی این کتاب، خواننده نگرش جدیدی نسبت به طفرهروی دارد و راهکارهایی برای رویارویی با آن را یاد گرفته است!
لینک منبع: lifeoptimizer.org
دیدگاهتان را بنویسید