تاریخچه شرکت سامسونگ

شرکت سامسونگ یک شرکت چند ملیتی کره جنوبی است و دفتر مرکزی فناوری اطلاعات آن در سئول واقع شده است. کارخانههای مونتاژ و شبکههای فروش این شرکت در بسیاری از کشورهای جهان مشغول به فعالیت هستند، از این رو شرکت سامسونگ ۱۶۰ هزار کارمند دارد. در سال ۲۰۰۹، این شرکت با پیشی گرفتن از بزرگترین رقیب خود یعنی هیولت-پاکارد، به بزرگترین سازنده لوازم الکترونیکی تبدیل شده است. درآمد فروش سامسونگ در زمینه تلویزیونهای LCD و LED و تراشههای حافظه در جهان در رتبه اول قرار دارد. سامسونگ در زمینه فناوری اطلاعات به یک افسانه تبدیل شده است.
تاریخچه شرکت سامسونگ
سامسونگ در سال ۱۹۳۸ توسط لی بیونگ چول تاسیس شد. وی یک شرکت صادرات را در کره جنوبی بنا نهاد که ماهی، سبزیجات و میوه به چین صادر میکرد. در آغاز تاسیس این شرکت تنها ۴۰ کارمند در استخدام خود داشت. طی یک دهه سامسونگ کارخانههای تولید آرد و شیرینی سازی را به فعالیتهای خود اضافه نمود و در نهایت در سال ۱۹۵۱ به یک شرکت خوشهای تبدیل شد. امروزه، شرکت سامسونگ چندین زیرمجموعه در زمینههای صنعتی مختلف دارد که برخی از آنها عبارتند از سامسونگ الکترونیک، سامسونگ سی اند تی، سامسونگ لایف و دیگر شرکتها.
از سال ۱۹۵۸ به بعد این شرکت وارد حوزههای صنعتی دیگر ازجمله مالی، رسانهای، مواد شیمیایی و کشتی سازی شد. در سال ۱۹۶۹، شرکت سامسونگ الکترونیک با تولید مشهورترین محصولاتش یعنی تلویزیون، رادیو، قطعات کامپیوتری و دیگر لوازم الکترونیکی تاسیس شد. علاوه بر این، در این دوران مالکیت بیمه عمر دونگ بنگ را به دست آورد و Joong-Ang Development را تاسیس کرد که امروزه با عنوان سامسونگ Everland شناخته میشود. پس از آن، همکاری مشترک سامسونگ-سانیو آغاز شد و راه برای تولید محصولاتی همچون تلویزیون، ماکروویو و سایر محصولات مصرفی هموار گردید. در سال ۱۹۷۰، سامسونگ-سانیو اولین تلویزیونهای سیاه و سفید خود را تولید کرد و فعالیتهای خود را در حوزه کشتیسازی، مواد پتروشیمی و موتورهای هواپیما گسترش داد. در طی دهه بعد سامسونگ تولید ترانزیستورهای تلویزیونهای سیاه و سفید، تلویزیونهای رنگی، یخچالها، ماشین حسابها الکتریکی و دستگاههای تهویه هوا را نیز به فعالیتهای خود اضافه کرد. در سال ۱۹۷۸، به رقم خیرهکنندهی ۵ میلیون تلویزیون تولیدی دست یافت که یک رکورد به حساب میآید. در سال ۱۹۷۴، صنایع سنگین سامسونگ که امروزه یکی از بزرگترین کشتیسازان در سراسر جهان به شمار میرود، آغاز به کار کرد. در اواخر دهه ۱۹۷۰، شرکت سامسونگ مرکز سامسونگ الکترونیک در آمریکا و Suwon R&D را تاسیس کرد.
ورود سامسونگ به صنعت ارتباطات
در سال ۱۹۸۰، سامسونگ با خرید Hanguk Jeonja Tongsin وارد صنعت سختافزار ارتباطات شد. در ابتدا سامسونگ با ساخت بردهای تلفن، فعالیتهای خود را به سیستمهای فکس و تلفن توسعه داد و به تدریج به تولید گوشیهای همراه متمایل شد. در اوایل دهه ۱۹۸۰، سامسونگ شرکت خود را به کشورهای آلمان، پرتغال و شهر نیویورک گسترش داد. در سال ۱۹۸۲، بخش Samsung Printing Solutions تاسیس شد که وظیفه ارائه گزینههای دیجیتال برای صنایع چاپ را بر عهده داشت. در سال ۱۹۸۳، شرکت سامسونگ تولید کامپیوترهای خانگی یا همان PC را آغاز کرد و در نهایت در کمتر از یک سال فروش آنها به یک تریلیون دلار رسید. در اواخر دهه ۱۹۸۰، شرکت به توکیو و انگلستان نیز توسعه یافت.
در سال ۱۹۸۷، بیونگ چون لی درگذشت و کان هی لی به عنوان مدیرعامل سامسونگ انتصاب شد. تا سال ۱۹۹۷، کان هی لی با ساخت کارخانههایی در آمریکا، بریتانیا، آلمان، تایلند، مکزیک، اسپانیا و چین منجر به توسعهی جهانی این شرکت شد. در سال ۱۹۸۸، بخش تولید نیمه هادیها و ارتباطات مخابراتی در شرکت الکترونیک دایر شد. این بخش تازه دایر شده بر لوازم خانگی، ارتباطات از راه دور و نیمه هادیها متمرکز بود. با شروع دهه جدید، توسعه و پیشرفت این شرکت همچنان ادامه یافت و سامسونگ یکی از بزرگترین تولیدکنندگان لوازم خانگی در سراسر جهام بود. در سال ۱۹۹۰، شرکت سامسونگ به پیشتاز تولید چیپ، موتورهای تولیدی تبدیل شد و از این رو، تولید تلویزیونهای دیجیتال را آغاز کرد. در دهه ۱۹۹۰، این شرکت به شدت در بخش طراحی و تولید قطعات الکترونیکی برای شرکتهای بزرگ دیگر سرمایهگذاری کرد و به بزرگترین تولیدکنندهی قطعات الکترونیکی در سراسر جهان تبدیل شد و به این ترتیب سود و فروش زیادی را به دست آورد.
ساخت گوشی تلفن همراه
در سال ۱۹۹۳، شرکت سامسونگ سبکترین گوشی هوشمند آن دوران را روانه بازار کرد. این گوشی SCH-800 نام داشت و در شبکه دسترسی چندگانه تقسیم کدی (CDMA) در دسترس بود. سپس، آنها تا اواخر قرن بیستم، گوشیهای هوشمند و یک گوشی هوشمند در ترکیب با پخشکنندهی mp3 را توسعه دادند. در واقع، با عرضه نمونهی آزمایشی SPH-1300، اولین گوشی هوشمند با صفحه نمایش لمسی را در سال ۲۰۰۱ روانه بازار کرد. در اواخر دههی ۲۰۰۰ و اوایل سال ۲۰۱۰، سامسونگ مالکیت شرکتهای توسعهدهندهی فناوریهایی برای لوازم الکترونیکی را به دست آورد. در سال ۲۰۱۱، سامسونگ گوشی هوشمند گلکسی سری S II را روانه بازار کرد و یک سال پس از آن یعنی در سال ۲۰۱۲، سامسونگ گلکسی S III که یکی از محبوبترین گوشیهای هوشمند در سراسر دنیا به حساب میآید، توسط این شرکت تولید و به بازار عرضه شد. سال ۲۰۱۲، سامسونگ به عنوان بزرگترین تولیدکنندهی گوشی موبایل در جهان شناخته شد و از mSpot برای افزودن قسمت سرگرمی به دستگاههای تولیدی خود استفاده کرد. در سال ۲۰۱۴، شرکت سامسونگ Gear VR، یک دستگاه واقعیت مجازی را برای بهکارگیری با گلکسی نوت ۴ معرفی کرد. در سال ۲۰۱۹، گوشیهای هوشمند گلکسی سری S در میان قدرتمندترین گوشیهای هوشمند در جهان هستند و طرفداران بیشماری هر ساله منتظر عرضهی نسخهی جدید و بهروزرسانی شدهی آن میباشند. یکی دیگر از فعالیتهای سامسونگ در زمینهی صنعت ۳G است. سامسونگ در حال طراحی و تولید گوشیهای هوشمند با سرعتی بالا برای برآورده کردن تقاضای مشتریان خود است. این شرکت رشد پیوستهای در صنعت موبایل داشته است. این پیشرفت تا دههی بعد نیز ادامه داشت زیرا سامسونگ مرزهای خود را پشت سر گذاشت و ساختار تجاری خود را به منظور شکوفایی در عرصه جهانی بازسازی نمود. بهرهگیری از یک شیوهی مدیریتی جدید، نقطه عطفی برای این شرکت بود زیرا محصولات شرکت سامسونگ به فهرست برترینهای جهان در زمینههای مختلف مبدل شدند. تلویزیونهای ال سی دی، چاپگرهای سامسونگ و سایر محصولات با فناوری پیشرفته به دلیل کیفیت بالا به شهرت جهانی دست یافتند. این شرکت همچنین به محیطزیست و استفاده از انرژیهای تجدید پذیر اهمیت زیادی میدهد و در سال ۲۰۱۸، طرحهای انرژی تجدید پذیر خود را توسعه داد و ۴۰۰۰ کارمند را طی سه سال آینده در این بخش استخدام نمود.
روش بازاریابی شرکت سامسونگ
شرکت سامسونگ برای بازاریابی و تقسیمبندی بازار از روشهای مختلفی استفاده میکند که همین موجب اثربخشی هرچه بیشتر آنها میشود. از آنجایی که این شرکت در سراسر جهان توسعه یافته است، باید برای رشد و توسعه بیشتر بر اساس جغرافیا، جمعیت، سن مخاطب هدف، تحصیلات مشتریانش و بسیاری فاکتورهای دیگر شیوه بازاریابی خود را انتخاب کند. روشهای منتخب تقسیمبندی بازار برای شرکت سامسونگ عبارتند از تقسیمبندی جغرافیایی و جمعیتی. تقسیمبندی جغرافیایی بر مبنای منطقه است؛ به عنوان مثال، آسیا، اروپا، آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی و آفریقای جنوبی. در حالی که تقسیمبندی جمعیتی به متغیرهایی همچون سطح درآمد، سبک زندگی و سطح تحصیلات بستگی دارد. نتایج تحقیق در مورد این موضوعات، بستر اطلاعاتی برای هدفگذاری بازار است.
اولین تقسیمبندی جمعیتی سامسونگ، تقسیمبندی سنی است که بر مبنای چندین دورهی سنی یعنی نوجوانان، بزرگسالان و افراد مسن صورت گرفته است. به عنوان مثال، شرکت سامسونگ بیشتر نوجوانان را برای تبلت، کامپیوترهای شخصی یا دوربین هدف قرار میدهد. از طرف دیگر، گوشیهای دستی و لپتاپها برای انجام کارهای تجاری مورد استفاده بزرگسالان هستند. در آخر، تلویزیونهای HD بازاری است که افراد مسن را مورد هدف قرار میدهد زیرا آنها به یک رابط بصری واضح نیاز دارند. صفحه نمایشهایی با کیفیت بالا، بهترین محصولات سامسونگ به شمار میروند.
تقسیمبندی بر اساس درآمد، هم خانوادههایی با درآمد بالا و هم خانوادههای کم درآمد را مورد هدف قرار داده است. سامسونگ محصولاتی با کیفیت بسیار بالا را برای افراد با درآمد بالا تولید کرده است زیرا کیفیت بالا معمولاً مستلزم هزینهی بیشتر است و در عین حال محصولات میان ردهای نیز تولید میکند که برای خانوادههایی با درآمد کم قابل خریداری باشند.
سامسونگ از استراتژیهای بازاریابی متفاوتی استفاده میکند. سامسونگ چندین بخش از بازار را مورد هدف قرار داده است و طراحیهای مجزایی برای هر یک از این بخشها دارد. شرکت سامسونگ در حال هدفگذاری و انتخاب بخشهای هدفمندی است که سودآوری بیشتری دارند و سود و فروش بیشتری را برای شرکت به ارمغان میآورند. سامسونگ نوجوانان و افراد جوان را با محصولات خلاقانهای همچون سامسونگ گلکسی سری S مورد هدف قرار میدهد زیرا این گروه سنی به دنبال خرید گوشیهای هوشمند خاص هستند.
سخن پایانی
امروزه، شرکت سامسونگ یکی از بزرگترین کسب و کارهای کره جنوبی است که تقریبا یک پنجم از صادرات کلی کشور با تمرکز بر لوازم الکترونیکی، صنایع سنگین، ساخت و ساز و صنایع دفاع را به خود اختصاص میدهد. پس از اینکه شرکت هیوندای کره جنوبی به چندین شرکت تابعه تجزیه شد، سامسونگ بزرگترین گروه تجاری این کشور به حساب میآید و درآمدی معادل با %۱۷ از تولید ناخالص داخلی کشور کره جنوبی را به خود اختصاص داده است. این شرکت از سال ۲۰۱۷ به بعد، ششمین برند ارزشمند جهان لقب گرفته است.
منبع: ukessays.com
دیدگاهتان را بنویسید