همه چیز در مورد خود پذیرشی
برای عزت نفس، در وهله اول نیاز به خودپذیرشی است. در واقع افراد بایستی خود را همانطور که هست بپذیرند و با تمامی ویژگی های خوب و بد خود کنار آیند. افراد باید به این پذیرش برسند که هر فردی ممکن است دارای برخی ویژگی هایی خوب و یکسری ویژگی های بد باشد و هیچ فردی بدون عیب نیست.
با خودپذیرشی است که افراد نقاط ضعف خود را پذیرفته و یاد خواهند گرفت که چگونه باز هم با وجود معایب، خود را دوست داشته باشند. در این مطلب بیشتر در مورد خودپذیرشی صحبت خواهیم نمود:
خودپذیرشی چیست؟
به زبان ساده، خودپذیرشی به معنای پذیرش خود واقعی است. این که افراد خود را با تمام کاستی هایی که داشته بپذیرند و دوست داشته باشند نشان دهنده خود پذیرشی می باشد. خودپذیرشی را همچنین میتوان فرآیندی دانست که باعث حرکت افراد به سمت پذیرش افکار و احساسات به طور کامل و بدون انکار خواهد شد.
عدم خودپذیرشی در فرد مانع از پذیرش افکار و احساسات شده و به همین دلیل فرد درگیر خودانکاری میشود. به نوعی میتوان این گونه گفت که در خودپذیرشی فرد به جای آن که مدام ناپسندی های وجود خود را انکار یا سرکوب کند، با صداقت تمام آنها را قبول میکند. البته این به معنای عدم توانایی شما در تغییر معایب و نقاط ضعف نیست. بلکه میتوان خودپذیری را نقطه شروعی برای تغییر و بهتر شدن دانست.
دلایل نیاز به خودپذیرشی
خودپذیری یکی از مهمترین عوامل برای داشتن زندگی بهتر و لذت بردن از زندگی است. خیلی از افراد وقتی که از پذیرش خود واقعی خویش درمانده خواهند شد به یک زندگی نمایشی و دروغین روی می آورند. در واقع عزت نفس پایین مانع از آن شده که خود واقعی خویش را به دیگران نشان داده و سعی در پنهان کردن آن خواهیم داشت.
اما با پذیرش خود کم کم جنس شادی عوض خواهد شد و رنگ واقعیتری به خود میگیرد. زندگی طبق ارزش های واقعی پیش خواهد رفت و میتوان به پیوندهای عمیق دست پیدا نمود.
هفته خود را چگونه برنامه ریزی کنیم تا کارها با بهره وری بالا انجام شوند.
راههایی موثر برای رسیدن به خودپذیرشی
برای آن که به خودپذیرشی برسید نیاز است که قدم به قدم در این راه حرکت نموده و انتظار نداشته باشید که تنها در یک روز به خودپذیرشی رسیده و یاد بگیرید چطور خود را دوست داشته باشید. در ادامه با هم راه های موثر و کاربری برای خودپذیرشی را با هم بررسی میکنیم:
۱٫ تمرین رضایت از خود
یکی از کارهایی که در رسیدن به خودپذیرشی بسیار موثر است دوست داشتن خود یا رسیدن به رضایت درونی از خود است. خیلی از افراد از همان کودکی یاد خواهند گرفت که خود را دوست نداشته باشند و به نوعی مدام به دنبال عیب های خود بگردند و از خود ناراضی باشند. برای همین این احساس ناکافی بودن باعث شده افراد حس خوبی نسب به خویش نداشته باشند. ذهن انسان نیز در این رابطه متاسفانه مزید بر علت خواهد شد و با تاکید بر اطلاعات منفی، این حس بد به خود را تقویت میکند.
کافی است کم کم و قدم به قدم سعی کنید هر روز از روز قبل خود را بیشتر دوست داشته باشید. این را بپذیرید که هر فردی ممکن است عیب هایی داشته باشد و هیچ شخصی بدون عیب وجود ندارد.
۲٫ بالا بردن عزت نفس خویش
بالا بردن عزت نفس نیز میتواند از دیگر گام های موثر در مسیر خودپذیرشی باشد. برای داشتن احساسی خوب نسبت به خود، باید خود را همانگونه که هست پذیرفته و خود را با آن درگیر کنید. از بند کامل بودن خود را رها کنید و با ویژگی های خوب و بدی که داشته کنار آیید.
همه ما طی سالها از خانواده، اطرافیان و فرهنگ عمومی، طبق برخی استانداردها خود را ناکافی دیده ایم و طبیعی است که مقابله با این استانداردهای ذهنی و برهم زدن آنها، کار چندان راحتی نخواهد بود اما قطعاً با کمی تلاش محقق خواهد شد.
بایستی برای ایجاد عزت نفس، یک برنامه موثر و منسجم داشته باشید. این برنامه بایستی هر روز قابل پیگیری باشد تا بعد از مدتی تاثیر خود را نشان دهد.
۳٫ پذیرش گذشته
خیلی از افراد مدام در گذشته زندگی میکنند و همواره خود را به خاطر اشتباهات قدیمی سرزنش میکنند. اما این موضوع را باید در نظر داشت که این خاطرات تلخ و اشتباه، صرفاً باید به عنوان بخشی از گذشته شما در ذهن شما باقی بمانند و نباید شما را از زندگی در حال و فکر کردن به آینده بازدارند.
قرار نیست تمامی بخش های زندگی ما افتخارآمیز باشند و از یادآوری تمامی مراحل زندگی لذت ببریم. اشتباهات ما میتوانند درسی بزرگ برای ساختن آیندهای بهتر باشند. این را به خاطر داشته باشید که گذشته شما، تعریف کننده شما نخواهند بود و نباید به خاطر گذشته خود را سرزنش کنید.
۴٫ آزاد کردن خود از بند کپی بودن
هیچ انسانی مانند دیگری نیست. پس هیچ نسخه یکسانی برای موفقیت دو فرد وجود نخواهد داشت. سعی نکنید به جای زندگی کردن، مدام در حال تقلید از روش زندگی دیگران باشید چرا که با این کار از خود واقعی خویش باز میمانید. سعی کنید یک نسخه اورجینال و حقیقی از خویش را به دیگران نشان دهید.
هر فردی دارای نیروی درونی منحصر به فرد خود است. سعی کنید آن طور که دوست دارید زندگی کنید و به این فکر نکنید که شاید با این روش زندگی دیگران از شما راضی نباشند. مدام در تلاش برای راضی نگه داشتن دیگران نباشید و سعی کنید از زندگی لذت ببرید.
۵٫ حرکت در مسیر پیشرفت
اگر چه انسان باید خود را همانطور که هست بپذیرد و دوست داشته باشد اما این به معنای درجا زدن نیست. شما میتوانید خود را دوست داشته باشید اما برای بهتر شدن و تبدیل نقاط ضعف به نقاط قوت تلاش کنید. افراد با دستیابی به پیشرفت های هر چند کوچک، حس بهتری به خود پیدا خواهند نمود و اعتماد به نفس بیشتری پیدا میکنند. از این رو بهتر میتوانند به خودپذیرشی برسند.
رضایت از خود و رسیدن به پیشرفت های مختلف، باعث شده فرد احساس بهتری به خویش داشته و در رسیدن به خودپذیرشی موفق تر باشد.
حرف آخر
در این مطلب سعی شد اطلاعات کاملی در خصوص خودپذیرشی و نحوه رسیدن به خودپذیرشی آورده شود. شما عزیزان از طریق راه هایی که در این مطلب به آنها اشاره شد میتوانید رفته رفته خودپذیرشی را در خود تقویت کنید.
دیدگاهتان را بنویسید