تکنیکهای غلبه بر اهمال کاری
تکنیک های غلبه بر اهمال کاری را نمیشناسید و نمیدانید چگونه جلوی تعلل را بگیرید؟ بسیاری از مردم در این موضوع مشکل دارند! اکثر ما تجربه کنار گذاشتن کارها و موکول کردن آن به زمان دیگر را داشتهایم. در حالی که ممکن است با اشتیاق برخی از پروژهها را حل کنیم، بعضی از کارها هم هستند که از انجام دادن آن امتناع میکنیم و چندین روز دست نخورده باقی میمانند. چه بسا که کارهای دیگری نیز ایجاد شوند و در آینده استرس بیشتری برای انجام آن داشته باشید. اگر شما نیز این مشکل را دارید، همراه ما باشید.
کماگرایی را کنترل کنید
اگرچه این خصوصیت ممکن است علت اصلی اهمال کاری نباشد، اما ممکن است در کنار دلایل دیگر باعث این تعللها شود.
اگر به این فکر کنید که باید قبل از شروع، به بهترین نحوه انجام کار و خروجی در ذهن خود برسید و به اصطلاح در انجام کار کمالگرا باشید، ممکن است کار را به تاخیر بیندازید.
اما برای دوری از آن، به این موضوع فکر کنید که اگر کار را همین الان شروع نکنید، با اضافه شدن کارهای جدید و گذشت زمان، این کار در ذهن شما آنقدر بزرگ شود که دیگر از شروع وحشت داشته باشید.
اگر متوجه شدید که به دلیل کمال گرایی تعلل میکنید، میتوانید با کاهش دادن استانداردهای خود ، به خود کمک کنید. هدف خود را «خوب» بودن کار قرار دهید و در انتها اگر وقت داشتید، به نقطه ی «عالی» برسید. اجازه ندهید کمالگرایی به حدی برسد که از شروع بازداشته شوید.
اهداف و کارهای خود را یادداشت کنید.
برخی اوقات برنامه ریزی و نوشتن کارها و استفاده از TO-DO-LIST میتواند شما را از تعویق کارها بازدارد. نکته مفید برای دوری از اهمال کاری تهیه لیستی از کارهای لازم به همراه مدت زمان آن است. هنگامی که لیست را مرور میکنید، هر کاری را که میتوانید در ۵ دقیقه یا کمتر تکمیل کنید ، بردارید و بلافاصله انجام دهید. این نه تنها میتواند به سرعت، لیست کارهای شما را کوتاه کند بلکه علامت زدن آنها باعث ایجاد انگیزه برای شما میشود. همچنین مسیر انجام کارها را برای شما مشخص میکند.
برای غلبه بر اهمال کاری، قدمهای کوچک بردارید
یک کلید مهم این است که مراحل را کوتاه، ملموس و در برنامه خود وارد کنید. قدمهای کوچک منجر به دستاوردهای بزرگ میشوند!
شکستن پروژههایی که ممکن است مشمول اهمال کاریهای شما قرار بگیرند، به مراحل کوچکتر، یک روش شناخته شده و موثر برای عدم تعویق کار است. شروع به کار با پروژهای که میدانید میتوانید به سرعت آن را به اتمام برسانید بسیار آسانتر خواهد بود. هنگامی که چند قدم اولیه را در مسیر درست برداشتید، میتوانید به راحتی حرکت خود را تا پایان ادامه دهید. (با اتمام هر مرحله، احتمالاً احساس انرژی و انگیزه بیشتری برای انجام مراحل بعدی خواهید داشت).
به خودتان جایزه بدهید
احساس رضایت و موفقیت پس از تکمیل هرکدام از این مراحل کوچک، خود میتواند پاداشی باشد که در ازای انجام آن دریافت کردهاید. اما با این حال، گاهی اوقات میتوانید پاداش اضافهتری برای خود در نظر بگیرید و با انگیزه رسیدن به آن، کار خود را انجام و به پایان برسانید. برای مثال با خود قرار بگذارید که اگر چند مرحله کوچک را انجام دادید، در پایان روز خود را به دیدن یک فیلم دعوت کنید. یا با دوستانتان دورهمی کوچکی بگیرید. یا حتی قول خوراکی مورد علاقهتان را به خودتان بدهید. هر کاری که شما از آن لذت میبرید، میتواند پاداش کار شما باشد و مطمئن باشید انگیزه مضاعفی برای شما ایجاد خواهد کرد.
ابتدا کارهای آسانتر را انجام دهید
هنگامی که احساس میکنیم انجام کاری طاقت فرساست، اغلب به این دلیل است که در توانایی خود برای مقابله با آن شک داریم. یکی از راههای ایجاد اعتماد به نفس برای انجام چنین کارهایی این است که ابتدا قسمتهای آسانتر کار را حل کنید.
وقتی کارهای سادهتری را انجام میدهید، احساس سنگینی و دلهره کمتری میکنید و غلبه بر اهمال کاری و تعلل در آن و اتمام کار برای شما سادهتر خواهد بود.
پس از اتمام قسمتهای آسان کار، حجم کار کمتری برای شما باقی میماند. بنابراین به نظر میرسد که انجام و به پایان رساندن آنها سادهتر باشد. اعتماد به نفس شما با انجام قسمتهای آسان کار میتواند رشد کند.
یا کارهای سخت را ابتدا انجام دهید!
اگر میدانید که میتوانید وظیفه پیش رو را انجام دهید، اما وقتی از این میترسید که در انجام آن دچار مشکل شوید، استرس خود را از بین ببرید و ابتدا قسمتهای ناخوشایند یا دشوار کار را حل کنید. مانند کشیدن سریع یک چسب زخم، ناراحت کنندهترین قسمت کار را انجام دهید و خیال خود را راحت کنید. شما که میدانید این بخش سرانجام باید انجام شود، پس چه بهتر که آن را زودتر انجام دهید. بعد از آن مشاهده میکنید که قسمتهای دیگر کار و یا در کل کارهای دیگر، اصلا ترسناک نیستند و راحتتر آن را انجام خواهید داد. اگر قسمت سخت بماند، انگیزه انجام سایر کارها را نخواهید داشت، و علاوه بر آن همواره استرس انجام آن کار سخت را نیز دارید.
برای غلبه بر اهمال کاری، خوشبین باشید
یکی از مواردی که باعث تعلل در کارها میشود، عدم اعتماد به نفس است و از مهمترین راههای مبارزه با آن، خوشبین بودن و افکار مثبت است.
موارد مثبت را برجسته کنید و قسمتهای منفی کار و خودتان را به حداقل برسانید. این موضوع که چرا نمیتوانید کارها را انجام دهید را ریشهیابی کنید و در مورد آن فکر کنید. نقاط قوت و نقاط ضعف را بیابید، موفقیتهای قبلی خود را لیست کنید و در صدد جبران نقاط ضعف برآیید. به کارهایی بیندیشید که مشابه این کار بوده و در گذشته با موفقیت آن را پشت سر گذاشته اید. بیشتر روی این مسئله متمرکز شوید که میتوانید این کار را انجام دهید و کمتر به شکست در کار فکر کنید.
بگذارید وسوسههای شما، سوخت انجام کار باشند
حتما با این موضوع درگیر شدهاید که چیزهایی که هرگز به سمت آنها کشش نداشتهاید، هنگامیکه کار دارید ناگهان جذاب میشوند و نمیتوانید برای انجام کار خود، در مقابل آنها مقاومت کنید. برای مثال یکی از قوانین مورفی میتواند این باشد که شما هرگز از یک فیلم، صحبت کردن با دوستان و این چنین فعالیتها لذت نخواهید برد، مگر اینکه کار مهمی برای انجام داشته باشید که این فعالیتها مانع انجام آن شوند! اما این خود میتواند عاملی برای غلبه بر اهمال کاری شما باشد. چگونه؟ از این کارها که وسوسهای در مقابل شما هستند و مانع انجام کار شما میشوند، به عنوان یک سوخت برای انجام کارها و غلبه بر اهمال کاری استفاده کنید. یعنی همانطور که در بخش قبل گفته شد، این فعالیتها را به عنوان پاداش در نظر بگیرید و پس از انجام بخشی از کار مد نظر خود، به سراغ آنها بروید.
انرژی خود را عاقلانه استفاده کنید
آیا تا به حال متوجه شدید که در ساعات خاصی از روز، انرژی بیشتری برای انجام کارها دارید؟ این ساعت برای هر فردی متفاوت است و از روی تجربههای شخصی میتوانید آن را بیابید.
انجام کارهای انرژی بر و سخت در این ساعات، میتواند به شما کمک کند تا از بازدهی بالاتری برخوردار باشید. هچنین با این کار می توانید راحتتر کار خود را انجام دهید و یکی از تکنیکهای غلبه بر اهمال کاری به شمار میرود. از امروز دقت کنید و ساعات پر انرژی خود را بیابید و براساس آن پیش روید.
سایر روشهای غلبه بر اهمال کاری
علاوه بر روشهای ذکر شده واز بین بردن مشکلات ریشهای که به آن پرداختیم، روشهای دیگری نیز برای این کار وجود دارند که میتوانید از آنها نیز برای کمک در غلبه بر اهمال کاری خود و به تعویق انداختن کارها استفاده کنید.
برای مثال شما میتوانید محیط کار خود را تغییر دهید. شاید ساده به نظر برسد اما یکی از دلایل عدم انگیزه برای کار کردن، محیط کاری است. اگر از محیط کار خود لذت نبرید نمیتوانید آن کار را به درستی انجام دهید.
مدیریت زمان داشته باشید و برای کارهای خود ددلاین تعریف کنید. یعنی با خود قرار بگذارید که این کار حداکثر تا ۲۴ ساعت آینده انجام شود و در غیر اینصورت خود را جریمه کنید. البته جریمههایی که دوباره رغبت کنید به سراغ آن کار بروید. این نکته نیز مهم است که ددلاین خود را تغییر ندهید و قاطع باشید تا کار شما انجام شود.
هدفهای خود را یادداشت و به خود یادآوری کنید. با هدف گذاری، انگیزه شما بالاتر خواهد رفت زیرا میدانید انجام هر قسمت از کار، شما را به هدف بزرگ خود نزدیک میکند.
از بقیه کمک بگیرید. افرادی را پیدا کنید که این کارها را قبلا انجام داده و موفق شده اند. این کار باعث میشود تا برای رسیدن به آنها تمام تلاش خود را انجام دهید.
با افراد مثبت و همسوی خود معاشرت کنید. فرض کنید اطرافیان شما هی به شما گوشزد کنند که تو نمیتوانی این کار را انجام دهی. اصلا کار تو چه فایده ای دارد؟ حالا یک هفته دیرتر انجام دهید چه مشکلی پیش میآید؟ با شنیدن این جملات چه احساسی پیدا میکنید؟ بهتر است افرادی را برای معاشرت انتخاب کنید که محرک شما هستند و شما را برای انجام کار تشویق میکنند.
حجم کار خود را کم کنید. برای شروع از انجام کارهای بی اهمیت بپرهیزید و تنها کارهای واجب را انجام دهید. این به آن معنی نیست که شما هرگز کارهای دیگری برای انجام نداشته باشید. تنها برای این منظور است که برای عادت کردن کار کمتری داشته باشد. سپس به تدریج بر حجم آن بیفزایید.
منابع:
دیدگاهتان را بنویسید