سیستم مدیریت حرفه ای پول چیست
یکی از دغدغه های اصلی تمامی ما انسان ها چگونه پول خرج کردن است. قطعاً برای داشتن آینده ای بهتر نیاز است که روی پول ها و سرمایه خود کنترل بهتری داشته باشیم. بدانیم چه زمانی باید پول خرج کنیم و چه زمانی باید پس انداز کرد.
مدیریت حرفه ای پول را می توان یک تکنیک و یک دانش به شمار آورد. در واقع مدیریت پول تنها مخصوص افراد بی پول نیست. بلکه هر فردی حتی ثروتمندین افراد نیز تا زمانی که مدیریت پول را ندانند آینده ای خوب در انتظار نخواهند داشت.
حتی کلان ترین سرمایه ها نیز با بی تدبیری خیلی زود به باد می روند. چه بسا پولدارانی بوده که بر اثر عدم کنترل روی سرمایه خود، خیلی زود به دوره بی پولی رسیده اند. و این وسط خیلی از افراد هم هستند که با مدیریت حرفه ای پول به خوبی توانسته اند همان درآمد متوسط خود را به یک سرمایه خوب تبدیل کنند.
اگر شما هم دوست دارید با تکنیک های مدیریت حرفه ای پول آشنا شوید توصیه می شود این مطلب را تا انتها دنبال کنید:
۹ تکنیک برتر در زمینه مدیریت حرفه ای پول
اگر از همان کودکی برخی از راهکارها را در مدارس آموزش می دیدیم یا این که والدین به عنوان راهنما به ما می آموختند بسیاری از ما امروز شرایط بهتری داشتیم. اما از قدیم گفته اند ماهی را هر وقت از آب بگیری تازه است.
هیچ وقت برای موفقیت و یادگیری دیر نیست. از همین امروز با مدیریت هر چه بهتر پول سرمایه خود را بیشتر می کنیم. برای مدیریت حرفه ای پول، تکنیک های زیر می توانند بسیار کارساز باشند:
۱٫ برای بودجه خود برنامه ریزی داشته باشید
خیلی از افراد برای تنظیم بودجه خود برنامه ای ندارند چرا که فکر می کنند نیازی نیست زمان قابل توجهی را صرف تهیه لیست هزینه ها و نیز محاسبه دقیق درآمد خود داشته باشند. اما با کمی فکر کردن به خوبی متوجه خواهید شد که صرف چند ساعت در یک روز برای مدیریت دخل و خرج باعث شده تا برای یک ماه خود برنامه داشته و اصولی پیش بروید.
قطعاً با این چند ساعت وقتی که برای یک ماه خود صرف می کنید زندگی شما روال بهتری به خود خواهد گرفت و ارزش آن را خواهد داشت. البته این برنامه بودجه نباید صرفاً روی کاغذ باشد و باید حتماً چند وقت یک بار در طی ماه به آن سر بزنید.
علاوه بر آن هر بار که هزینه ای را پرداخت می کنید حتماً این برنامه را آپدیت کنید. همچنین در صورتی که با یک خرج پیش بینی نشده و البته مهم و ضروری مواجه می شوید نیاز است که دوباره سری به برنامه زده و به نوعی تصمیمات جدید را در آن بگنجانید.
در واقع همیشه یک برنامه به روز و پویا داشته باشید.
۲٫ محدودیتی جدی برای هزینه های غیر ضروری در نظر بگیرید
وقتی که خرج های ضروری را از درآمد خود کم کنید مبلغ درآمد خالص شما به دست می آید. شما می توانید روی این پول برای تفریح و خرید چیزهای مورد علاقه خود حساب کنید. اما در نظر داشته باشید که این خرج کردن باید همراه با محدودیت و فیلتر باشد.
این را در نظر داشته باشید که قرار نیست بدون حد و مرز خرج کنید. خرج کردن شما باید به گونه ای باشد که برنامه ریزی ماهانه شما را به هم نزند.
۳٫ همه هزینه ها و ریز خرج ها را ثبت کنید
همه ما ممکن است هر روزه خریدها و هزینه های ریز و درشتی داشته باشیم. ساده گرفتن همین خریدهای کوچک می تواند شما را با بودجه ای که به ته رسیده رو به رو کند. برای همین یکی از فوق العاده ترین کارها ثبت تمامی مخارج و ریز خرج هاست.
همیشه رسیدهای خرید را جمع کنید و آخر شب آن ها را به دفترچه هزینه ها انتقال دهید. برای کشف هزینه های نامحسوس می توانید آن ها را دسته بندی کنید. با این کار کنترل بسیار بهتری روی هزینه های خود خواهید داشت.
4. قرار نیست زیر بار هر تعهدی بروید
این را به یاد داشته باشید که صرفاً واجد شرایط بودن دلیل محکمی برای گرفتن یک وام نیست. هیچ بانکی شما را از گرفتن وامی منع نمی کند. چون هیچ بانکی از بدهی ها و مخارج شما اطلاع ندارد و تنها درآمد شما را می بیند. این شما هستید که باید ببینید آیا تعهدات ماهانه یک بانک با توجه به درآمد و هزینه های شما از نظر اقتصادی به صرفه است یا خیر.
۵٫ محصولات و خدمات را با بهترین قیمت خریداری کنید
کافی است کمی وقت صرف کرده و پیش از خرید، قیمت ها را جویا شوید تا در نهایت بتوانید محصولات و خدمات مورد نظر را با مناسب ترین قیمت خریداری کنید. علاوه بر آن شما می توانید برای داشتن خریدهایی ارزان تر در پی تخفیف ها و جشنواره های ویژه در فروشگاه های حضوری و اینترنتی باشید. با خرید از حراجی های می توانید هزینه بسیار کمتری را برای اقلام مورد نیاز خود پرداخت کنید.
۶٫ خریدهای خود را تا جایی که ممکن است به تأخیر بیندازید
یکی دیگر از تکنیک های فوق العاده به تعویق انداختن خریدهای بزرگ است. برای مدیریت هر چه بهتر پول و سرمایه خود بهتر است به عمد، خریدهای خود را با تأخیر انجام دهید تا در راه خریدهای عجولانه موارد ضروری تر قربانی نشوند.
این تأخیر به خوبی جلوی خریدهای هیجانی را می گیرد. حتی با این کار می توانید برای خریدهای پرهزینه تخفیف های آخر فصل و یا حراجی های مناسبی پیدا کنید. شاید هم گذر زمان باعث شود حس کنید دیگر به آن چیز نیازی ندارید. و در نهایت پول آن را پس انداز کنید.
۷٫ کارت اعتباری خود را دم دستتان نگذارید
کارت های اعتباری یکی از گزینه هایی هستند که پول خرج کردن را به کاری بسیار آسان و لحظه ای تبدیل کرده اند. گاهی می توان گفت استفاده از پول نقد در کاهش هزینه ها موثرتر است. و می توان به آن به عنوان راه حلی برای حذف خریدهای غیرضروری نگاه کرد. به کمک پول نقد می توان خریدهای هوشمندانه تری داشت.
شما می توانید برای کاهش مخارج خود مقدار مشخص و متناسب با مخارج ماهانه خود را برداشت کرده و نزد خود داشته باشید. زمانی که بیرون می روید کمی از این پول را با خود به همراه داشته باشید. و حدالمقدور سعی کنید کارت بانکی را دور از دسترس خود بگذارید.
با پرداخت نقدی هزینه ها شما بهتر متوجه خرج هایی که می کنید خواهید شد. و از این رو کنترل بیشتری روی هزینه ها خواهید داشت.
۸٫ خریدهای آنلاین خود را مدیریت کنید
خریدهای آنلاین نیز باید همچون کارت های اعتباری مدیریت شوند. ذهن اکثر ما در مورد خریدهای آنلاین نیز کنترل چندانی روی خود ندارد. اگر چه این روزها بخش قابل توجهی از خریدهای ما به صورت اینترنتی انجام می شود و نمی توان به طور کامل آن ها را حذف کرد.
اما می شود به جای افزودن مستقیم کالا به سبد خرید، خرید خود را از جایی انجام داده که خرده فروشان آنلاین امکان دسترسی به آن جا را نداشته باشد. در واقع توصیه می شود به جای اطلاع دادن به فروشگاه آنلاین از نیازهای خود، نیازمندی های خود را در نظر داشته باشید. با این کار می توانید از درست بودن خریدهایی که می کنید مطمئن شوید.
در این زمینه توصیه می شود دور پرداخت های دوره ای خودکار اینترنت بانک و موارد این چنینی نیز خط بکشید. چرا که این کار ممکن است شما را در مورد هزینه هایی که می کنید به اشتباه بیندازد. پرداخت دستی در هر ماه می تواند در این زمینه بهترین راه باشد.
۹٫ برای خود پس اندازی هر چند کم داشته باشید
یکی دیگر از مواردی که به شما کمک می کند مدیریت حرفه ای پول داشته باشید عادت به پس انداز کردن است. در واقع باید سعی کنید به صورت ماهانه پولی را پس انداز کنید. این کار می تواند تا حد زیادی از هزینه های اضافی و غیرضروری جلوگیری کند.
پس از آن که به خوبی موفق به مدیریت دخل و خرج شدید نوبت به آن می رسد که شروع به پس انداز کنید. پس انداز راهی موثر برای کسب عادات مالی سالم است. برای این کار همچنین می توانید هر ماه در همان ابتدا که درآمد شما وارد حساب شد از طریق پرداخت خودکار بخشی از آن را به حساب پس انداز خود انتقال دهید.
نکته پایانی
با در نظرگیری تکنیک هایی که در این مطلب آورده شده اند شما می توانید خیلی زود کنترل بسیار مطلوبی روی پول های خود داشته باشید. البته این را باید در نظر داشت که هر کار خوبی برای آن که به یک عادت سالم تبدیل شود نیازمند گذشت زمان است. لذا در این زمینه نیاز است که صبر و حوصله به خرج دهید.
کافی است کمی تمرین داشته و سعی کنید هر روز بهتر از روز قبل باشید. بعد از گذشت مدتی، از نتایج قدم هایی که برمی دارید شگفت زده شده و با ذوق بیشتری برای بهتر شدن تلاش می کنید. در هر قدمی که به جلو برمی دارید خود را تحسین کنید. چرا که یک قدم به پولدار شدن و داشتن آینده ای بهتر نزدیک تر شده اید.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
بسیار مطلب خوبی بود. ممنونم از اطلاعاتی که به اشتراک میزارید