انواع بازاریابی اینترنتی
بازاریابی اینترنتی یکی از مقرون به صرفه ترین و موثرترین روش های بازاریابی تجاری است. اینکه شما یک کسب و کار کوچک دارید یا بزرگ فرقی نمی کند، بازاریابی آنلاین می تواند نردبانی برای موفقیت های بیشتر شما باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره آن ما به طبقه بندی روش های مختلف پرداخته ایم.
ما می توانیم بازاریابی اینترنتی را به روش های مختلف طبقه بندی کنیم. بازاریابی آنلاین به بازاریابی مستقیم یا غیر مستقیم تقسیم می شود. برخی از انواع بازاریابی اینترنتی با یکدیگر همپوشانی دارند. به عنوان مثال، بازاریابی محتوا می تواند به عنوان یک استراتژی در بازاریابی رسانه های اجتماعی و بهینه سازی موتورهای جستجو استفاده شود.
برای کسب ایده های بیشتر در مورد این موضوع در اینجا ۱۰ نوع رایج بازاریابی اینترنتی معرفی شده است:
۱٫ بازاریابی موتور جستجو (SEM)
SEM نوعی از بازاریابی آنلاین است که کاربران موتورهای جستجو مانند گوگل، یاهو و بینگ را هدف قرار می دهد. هدف این نوع از بازاریابی افزایش بازدید و رتبه بندی وب سایت ها در صفحه نتایج موتور جستجو است. SEM می تواند با استفاده از جست و جوی برنامه ریزی شده یا از طریق روش های بهینه سازی موتورهای جستجو الگوریتمی (SEO) انجام شود.
این نوع بازاریابی شامل بازاریابی PPC و PPI است که توسط موتورهای جستجو مانند Google AdWords و Bing Ads ارائه گردیده است. از سوی دیگر، SEO شامل بهبود عناصر یک وب سایت مانند عنوان آن، محتوا، کلمات کلیدی، تصاویر، ساختار و لینک های ورودی به منظور افزایش الگوریتم موتور جستجو و رتبه بالاتر در SERPs است.
۲٫ بازاریابی رسانه های اجتماعی (SMM)
SMM شامل استراتژی ها و تاکتیک های مختلف برای به دست آوردن ترافیک وب سایت و یا توجه افراد در وب سایت های شبکه های اجتماعی یا شبکه های اینترنتی مانند فیس بوک، توییتر، یوتیوب، Google+، LinkedIn، Pinterest، وردپرس و دیگر رسانه های اجتماعی آنلاین است.
SMM می تواند با بازاریابی محتوا با افراد ارتباط برقرار کند زیرا از توجه مردم به گسترش اطلاعات در اینترنت استفاده می کند. بازاریابی رسانه های اجتماعی نیز می تواند شامل تبلیغات توسط فیس بوک، توییتر و دیگر سایت های شبکه های اجتماعی باشد.
۳٫ بازاریابی به وسیله ایمیل
بازاریابی به وسیله ایمیل یک نوع بازاریابی مستقیم است که شامل ارسال اطلاعات تجاری یا پیام های ارتباط با مشتری با استفاده از ایمیل های الکترونیکی به گروهی از افرادی است که مشتری های آینده یا موجود شرکت هستند.۴
۴٫ بازاریابی وابسته
بازاریابی وابسته یک نوع از بازاریابی آنلاین است که در آن یک کسب و کار با همکاران خود برای ارتقای محصول یا خدمات خود و افزایش فروش همکاری می کند. بازاریابی وابسته معمولا از ناشران آنلاین (صاحبان وب سایت ها، وبلاگ نویسان و کاربران رسانه های اجتماعی) تشکیل شده است که محصولات تجاری را تبلیغ می کنند و برای هر بازدید کننده یا مشتری که از طریق تلاش های بازاریابی آنها مشتری آن کسب و کار می شود، پاداش دریافت می کنند.
شبکه های وابسته، مانند Commission Junction، ClickBank و شبکه وابسته به Google، به عنوان واسطه بین بازرگان و ناشران خدمت می کنند. آنها معمولا از پرداخت پاداش به ناشران بر اساس CPA (هزینه هر اقدام) و یا CPL استفاده می نمایند.
بازاریابی وابسته ممکن است با سایر انواع بازاریابی اینترنتی مانند SEM، SMM و بازاریابی ایمیل همپوشانی داشته باشد زیرا آنها می توانند به عنوان استراتژی ها و تکنیک های مورد استفاده برای ارتقاء محصولات تجاری مورد استفاده قرار گیرند.
۵٫ بازاریابی محتوا
بازاریابی محتوا به عنوان یک کلمۀ کلیدی برای همه شیوه های بازاریابی است که از محتوا برای جذب مخاطب هدف استفاده می کنند و بر آنها تاثیر می گذارد تا اقدامات سودآور خود را عملی کنند. بازاریابی محتوا از یک محتوا مانند مقالات، تصاویر و ویدیوها برای دستیابی به یک هدف بازاریابی استفاده می کند.
این مدل از بازاریابی به عنوان یک تابع گسترده محسوب می شود، زیرا می توان آن را برای موفقیت سایر انواع بازاریابی اینترنتی مورد استفاده قرار داد. به عنوان مثال، بازاریابان جستجو در تلاش برای بهبود کیفیت محتوای وب سایت برای افزایش SEO و رتبه بندی در SERPs هستند. بازاریابان رسانه های اجتماعی نیز سعی در ایجاد محتوای جالب برای جلب توجه بیشتر افراد در رسانه های اجتماعی دارند.
۶٫ بازاریابی “ورد موتث”
این نوع بازاریابی بیشتر به یک نوع محصول یا سرویس مرتبط است، نه ترکیبی از تبلیغات محصولات مختلف. بازارابی “ورد موتث” بیشتر درگیر افزایش کیفیت یا ارزش محصول و خدمات اضافی برای رضایت مشتریان و در نهایت تبدیل آنها به بازاریابان داوطلب است. این نوع بازاریابی می تواند همراه با سایر انواع بازاریابی آنلاین مانند بازاریابی ایمیل و بازاریابی رسانه های اجتماعی مورد استفاده قرار گیرد. این نوع بازاریابی بر روی ارائه محصول مناسب به مشتریان به جای وعده دادن به آنها تمرکز دارد.
۷٫ بازاریابی اینترنتی با تلفن همراه
این نوع بازاریابی از رسانه های همراه یا اینترنت بی سیم مانند تلفن های همراه استفاده می کند تا ارتباطات بازاریابی یا تبلیغاتی را با مخاطبان و مشتریان فعلی و بالقوه برای انجام اقدامات سودآور برقرار کند. با افزایش تلفن های هوشمند و سایر ابزارهایی که در حال حاضر برای اتصال به اینترنت فعال هستند، بازاریابی تلفن همراه پررونق است.
شما می توانید از این طریق به وبسایت ها نیز دسترسی داشته باشید. این همچنین به این معنی است که SEO، بازاریابی ایمیل، بازاریابی رسانه های اجتماعی و سایر انواع بازاریابی اینترنتی نیز می تواند با بازاریابی تلفن همراه هم پوشانی داشته باشند. شرکت ها همچنین می توانند برنامه های تلفن همراه خود را برای افزایش موفقیت بازاریابی توسعه دهند.
۸٫ روابط عمومی و تجارت آنلاین
این نوع از بازاریابی شامل مدیریت جریان اطلاعات بین یک نام تجاری و عمومی است. روابط عمومی معمولا شامل فعالیت هایی مانند سخنرانی در کنفرانس ها، همکاری با سازمان های غیر انتفاعی یا نهادهای خیریه (بازاریابی اجتماعی)، برخورد با مطبوعات یا رسانه های اجتماعی (دعوت از وبلاگ نویسان برای راه اندازی محصول)، حمایت از رویدادها و برگزاری مسابقه برای کسب سود از مردم یا جامعه است. روابط عمومی نیز می تواند از طریق مدیریت اعتبار آنلاین (ORM)، فرآیند نظارت بر شهرت کسب و کار یا برند در اینترنت به منظور تأکید بر تصویر مثبت و نه منفی بهبود یابد.
۹٫ تبلیغات نمایشی
این نوع از تبلیغات شامل قرار دادن بنرها در وب سایت های شخص ثالث یا وبلاگ ها برای به دست آوردن مشتریان و مخاطبان جدید است. معمولا از تصاویر و آرم ها برای جذب مخاطب بیشتر در اولین برخورد استفاده می شود. بر خلاف تاکتیک های بهینه سازی موتور جستجو، هدف فوری این نوع بازاریابی این است که میزان آشنایی با نام تجاری را در بین مردم افزایش دهد.
۱۰٫ بازاریابی رابطه
درست همانند بازاریابی “ورد موثت” این اقدام بیشتر به رضایت مشتری مربوط می شود و صرفا یک عمل تبلیغاتی برای افزایش فروش محصولات نیست. این نوع از بازایابی بیشتر بر کسب منافع بلند مدت برای شرکت تمرکز و تاکید دارد. تاکتیک های بازاریابی رابطه شامل اطمینان از کیفیت محصول شرکت و ارائه خدمات اضافی و یا ارائه خدمات پس از فروش برای رضایت مشتریان، کسب اعتماد و ایجاد وفاداری در آنهاست. این نوع از بازاریابی همچنین می تواند به عنوان استراتژی برای بازاریابی رسانه های اجتماعی و بازاریابی “ورد موثت” مورد استفاده قرار گیرد.
انواع دیگری از بازاریابی اینترنتی وجود دارد که ما می توانیم آنها را نیز در این لیست بگنجانیم. به یاد داشته باشید که این روش های بازاریابی هم می توانند با هم همپوشانی داشته باشند و هم می توانند به عنوان یک استراتژی ترکیبی مورد استفاده قرار بگیرند. بنابراین، ما باید به طور مداوم آنها را کشف و یاد بگیریم تا بتوانیم چگونگی استفاده درست از آنها برای توسعه کسب و کار خود را متوجه شویم. شما برای توسعه و بهبود کار خود از کدام یک از این روش های بازاریابی آنلاین استفاده می کنید؟ فکر می کنید کدام یک از آنها می تواند کمک بیشتری به شما بکند؟ لطفا نظرات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید