۵ تکنیک با ارزش مدیریت زمان کدام ها هستند؟
همانطور که میدانید یکی از باارزش ترین دارایی هایی که یک کارآفرین در اختیار دارد زمان اوست. در واقع از آن به عنوان زمانی که هر ثانیه اش برابر مقداری پول در آینده است یاد می کنند. اما امروزه ما در دنیایی زندگی می کنیم که مشغله کاری افراد به شدت افزایش پیدا کرده و همین امر باعث کمبود وقت میان متخصصان و کارآفرینان شده است. اما نکته ای که در این میان وجود دارد این است که اگر شما بتوانید با نحوه صحیح مدیریت زمان آشنایی پیدا کنید به راحتی از پس این مشکل بر خواهید آمد از همین رو در این مقاله اما در نظر داریم تا به معرفی برخی از تکنیک های مدیریت زمان میپردازیم. با ما همراه باشید.
تکنیک شماره ۱: باید یک لیست آماده کنید.
با اطمینان میتوانیم به شما بگوییم که هیچ نظمی را در هیچ سیستمی نمیتوانید پیدا کنید که بدون تهیه لیست صورت گرفته شده باشد. در واقع این امکان وجود ندارد که شما تمامی کارهایتان را در ذهن نگه دارید و همواره آنها را در یاد نگه دارید. دقت داشته باشید به طور کلی شما به ۴ نوع لیست نیاز دارید:
- برنامه ریزی شخصی که برای تمام سال، ماه و هفته و البته روزها صورت میگیرد.
- کارهایی که باید انجام شوند و توصیه می شود که ترتیب آنها را به صورت ماهانه، هفتگی و سالانه انجام دهید
- تماس ها، در این برنامه ریزی فقط باید لیست تمام کسانی که باید برای انجام کارهایتان با آنها تماس بگیرید را یادداشت کنید.
- گفتنی ها: در این لیست شما نام کسانی را مینویسید که باید موضوعی را برای آنها بیان کنید.
تکنیک شماره ۲: یادآوری به کمک کاغذهای یادآوری
انجام این تکنیک بسیار ساده می باشد. فرض را بر این بگذارید که شما برای فروش محصول خود با مشتری به توافق رسیده اید و زمان تحویل محصول را به ۱۰ روز دیگر موکول کرده اید. در واقع در این بین شما تمام یادداشت ها و نکاتی که در رابطه با آن مشتری موجود می باشد را در پوشه ای قرار داده اید و هنگامی که در زمان موعود به سراغ آن پوشه رفتید جزء به جزء آن اطلاعات یادتان خواهد آمد. این تکنیک به شما کمک می کند تا آشفتگی اطراف محل کار و یا زندگی شخصی خود را کاهش دهید و طبق برنامه پیش بروید. دقت داشته باشید تنها هدفی که تکنیک شماره ۲ برای شما به همراه دارد این است که کار فردا را به فردا موکول کنید و هر روز در رابطه با آن فکر نکنید.
تکنیک شماره ۳: تعداد جلسات را به حداقل برسانید
در بسیاری از مواقع هیچ کار مفیدی در جلسات صورت نمیگیرد. اما در بسیاری از مواقع افراد برای خودنمایی و یا احساس مهم بودن اقدام به برگزاری جلسه می کنند. این روزها جلسات کاری، دیگر همانند گذشته نتیجه بخش نیستند و تنها محلی برای صحبت هایی است که به آن آگاهی دارند. در واقع چیزی که در این تکنیک برای مدیرت زمان اهمیت پیدا می کند این است که شما یک استراتژی برای جلسات وقت گیر در نظر داشته باشید تا از شر آن خلاص شوید. اگر شما هستید که جلسات را رهبری می کنید لازم است که این مسئله اهمیت دارد که شما به صورت فوق العاده متمرکز و کوتاه پیش بروید.
اما اگر باید به جلساتی که دعوت شده اید بروید، حتما به فکر یک استراتژی فرار باشید !
تکنیک شماره ۴: زمان خود را بلوکه کنید
همانطور که میدانید این روزها برنامه زمانی مردم برای برگزاری قرارهای مختلف پر است اما نکته ای که در رابطه با افراد موفق وجود دارد این است که آنها دارای قرارهایی از پیش تعیین شده و غیرقابل تغییر با خود و حتی کارشان دارند. از همین رو به صورت ماهانه کارهایی را برای خود تعیین کنید که باید ۱۰۰ درصد آنها را انجام دهید. با بلوکه کردن زمان تان از قبل، شما در واقع برای چند ساعت از روزهایتان در آینده، برنامه قرار میدهید. با این کار دیگر کارهایتان عقب نمی افتند و کارهایی هم یکدفعه ای به شما محول نخواهد شد. جدا از این موارد، این کار به شما کمک میکند بهره وری بالاتری داشته باشید.
تکنیک شماره ۵: از اوقات بیکاری خود سود ببرید
برای اینکه بتوانید به این تکنیک عمل کنید و به خوبی به مدیریت زمان بپردازید باید این توانایی را داشته باشید که به هر جایی که برای تفریج می روید یک کتاب همراه خود داشته باشید. در واقع هیچ بهانه ای برای اوقات بیکاری شما وجود ندارد، به عنوان مثال هنگامی که در فروشگاه در انتظار هستید میتوانید از آن زمان نیز برای پیشرفت خود بهره ببرید. اکثر مردم سعی می کنند که در این زمان به جواب دادن تماس های از دست رفته و یا پاسخ دادن به ایمیل هایشان بپردازند اما همواره دچار اشتباهاتی از جمله اینکه شتابزده و بدون آمادگی آن را انجام می دهند می شوند.
دیدگاهتان را بنویسید