موارد دوست یابی و نفوذ در دل ها
دوست یابی و نفوذ در دل ها مهارتی است که هر فردی از آن برخوردار نیست. اگر شما هم دوست دارید صاحب این مهارت ارزشمند شوید توصیه می کنیم این مطلب را تا انتها دنبال کنید:
اهمیت دوستی
دوستان را می توان یکی از عوامل موثر در شکست و پیروزی هر فرد دانست. به نوعی دایره دوستان تا حدودی تعیین کننده پیروزی یا شکست افراد هستند.
در این زمینه نتایج عجیب یک تحقیق را در چند سال پیش در یک شرکت، با هم بررسی می کنیم:
تقریباً ۱۵ درصد از موفقیت مالی افراد در رشته های فنی و مهندسی مربوط به اطلاعات فنی شخص بود و ۸۵ درصد باقی مانده حاصل مهارت او در مهندسی انسانی برآورد شد. در واقع منظور از مهندسی انسانی مهارت فرد در برقراری ارتباط با دیگران یا همان دوست یابی و نفوذ در دل هاست.
در یکی دیگر از تحقیقات نیز که علایق افراد مورد بررسی قرار گرفته شده بود. در نهایت مشخص شد افراد پس از سلامتی، به مردم یا همان ارتباط با دیگران علاقمندند.
این دو بررسی به خوبی گواهی بر اهمیت دوستی و داشتن دوست هایی خوب است. به طور کلی می توان گفت هر فرد از تفریحات و سرگرمی ها و علایقی که داشته دارای هدف پنهانی به نام دوست یابی هستند.
حتی گیاهان نیز صاحب دوستانی هستند. در واقع برقراری ارتباط گیاهان با دوستان خود از طریق مواد فرّار است. گیاهان در زمانی که توسط گیاهخواران مورد حمله قرار می گیرند به این طریق دوستان خود را ا آگاه می سازند. حتی در این بین گیاهان برای جذب انگل ها جهت حمله به گیاهخوارها اقدام به تولید مواد فرّار دیگری خواهند نمود. این است قدرت دوست و دوستی!
از این داستان طبیعت نیز به این نکته می توان پی برد که داشتن دوست صرفاً برای گذراندن آخر هفته ها نیست و دوست و دوست یابی هدف بسیار والاتری دارد. در ادامه راهکارهایی جهت دوست یابی و نفوذ در دل ها در اختیار شما عزیزان قرار خواهد گرفت.
راهکارهایی جهت نفوذ در دل ها
1. خودداری از انتقاد کردن
معمولاً افراد از کسی که مدام از آن ها انتقاد می کنند فراری هستند. اکثر افراد انتقاد را دوست ندارند و تمایلی به رفت و آمد و دستی با افراد انتقادکننده ندارند. برای همین بهتر است در برخورد با افراد تنها عیب و ایرادهای آن ها را نبینید. قرار نیست مدام رفتار اشتباه دیگران را به آن ها گوشزد کنیم.
پس همیشه یادمان باشد که تا زمانی که خود شخص اجازه نقد را به ما نداده این کار را نکنیم. البته در صورتی که خود فرد، انتقاد پذیر باشد باز هم نباید انتقادها به گونه ای باشند که او را آزرده خاطر کنند. بلکه این عیب ها باید در کنار تعداد زیادی حسن و خوبی مطرح شوند.
۲٫ راستگویی و داشتن صداقت
همه ما به خوبی به زشتی دروغ و دروغگویی آگاه هستیم. طبیعتاً وقتی افراد متوجه دروغگویی یک فرد شوند دیگر تمایلی به دوستی با او نداشته و دوست ندارند با او ارتباطی داشته باشند.
هر فرد دروغگویی دیر یا زود دروغ هایش مشخص خواهد شد و دیگر کسی روی او حساب باز نمی کند. برای همین توصیه می شود در برخورد با هر کسی و علی الخصوص کسانی که ارتباطی دوستانه با یکدیگر دارید صداقت داشته باشید.
۳٫ انگیزه دادن به دیگران
داشتن یک دوست با انرژی مثبت زیاد می تواند برای هر فردی هیجان انگیز باشد. همه آدم ها این روزها از ناامیدی ها و حرف های منفی خسته شده اند و دوست دارند روحیه بگیرند. پس شما آن دوست خوبی باشید که به دیگران انرژی می دهد و باعث می شود روحیه آن ها عوض شود و حس خوبی داشته باشند.
انگیزه دادن به دیگران یکی از بهترین راه هایی است که می تواند شما را بین دیگران محبوب کند. پس تا می توانید به دوستان و اطرافیان خود انگیزه بدهید.
۴٫ ابراز احساسات
این که احساساتی که در قلبتان هست را به طرف مقابل ابراز کنید بسیار زیباست. خیلی از آدم ها در بیان احساسات خود ضعیف هستند. خیلی ها نیز گمان می کنند با نشان دادن احساسات خود غرور خود را می شکنند. این در حالی است که با انتقال احساسات خود به طرف مقابل می توانید جایی ویژه در قلب او برای خود باز کنید.
پس فکر نکنید با ابراز احساسات کوچک می شوید. بلکه این کار باعث می شود شما بیش از پیش نزد دیگران عزیز و دوست داشتنی باشید.
۵٫ مقاومت در مقابل مشکلات
سختی و پستی و بلندی های زندگی اجتناب ناپذیر هستند. همه ما در مراحلی از زندگی خود ممکن است روزهای سختی را تجربه کنیم. اما چگونگی رفتار در این مواقع است که بسیار حائز اهمیت می باشد. این که در روزهای سخت نیز روحیه خوب خود را حفظ کنید خیلی شما را قوی نشان خواهد داد.
آدم های قوی همیشه برای همه جذاب هستند. همه دوست دارند با آن ها ارتباط داشته باشند و از کنار آن ها بودن احساس امنیت می کنند.
۶٫ شنونده خوب بودن
این روزها افراد خیلی زیادی به دنبال گوشی شنوا هستند. همه دغدغه های بسیاری دارند و صحبت کردن با یک دوست خوب قطعا ًخواسته افراد زیادی است. برای همین سعی کنید برای اطرافیان خود گوش شنوا داشته باشید. شنونده خوبی باشید و سعی کنید بدون قضاوت با او ابراز همدردی کنید.
در واقع نباید ضمن شنیدن دردها و مشکلات طرف مقابل به او زخم زبان زد یا او را سرزنش کند. به نوعی باید سعی کنید بیشتر بشنوید. چرا که افراد گاهی ممکن است نیازی به همدردی یا راهنمایی از سمت شما نداشته باشند. بلکه فقط می خواهند با حرف زدن کمی سبک شوند.
۶٫ دادن احساس باارزش بودن به طرف مقابل
رفتار شما باید با افراد به گونه ای باشد تا خود را مهم و باارزش احساس کنند. شما حتی می توانید برای این که افراد حس بهتری به خود داشته باشند به آن ها تا جایی که می توانید کمک کنید. بی شک با این کار طرف مقابل حس خیلی خوبی به شما خواهد داشت. و دوست دارد دوستی خود را همواره با شما حفظ کند.
ترجیح همه ما بودن در کنار کسانی است که به ما حس خوبی دارند. در واقع ما را ارزشمند می دانند. و آن طور که هستیم ما را دوست دارند.
۷٫ خودداری از بحث با دیگران
بحث های بیخود می تواند قاتل بسیاری از دوستی ها باشد. این که سر هر موضوعی با اطرافیان خود بحث کنید به هیچ عنوان خوشایند نیست. قرار نیست همه آدم ها نظر یکسانی داشته باشند. باید افراد را با تفاوت هایی که با ما دارند بپذیریم. یاد بگیریم به نظر افراد احترام بگذاریم. و اختلاف نظرهای موجود را با گفتمان از بین ببریم.
بحث کردن و تندی، ما را از چشم خیلی ها خواهد انداخت. این در حالی است که این روزها دوران صحبت کردن است. با صحبت کردن منطقی می توان بسیاری از مشکلات را حل کرد.
۸٫ پذیرش اشتباهات خود
همه آدم ها اشتباه می کنند. هیچ کس کامل نیست و همه ما نقص هایی داریم. اما این که اشتباهات خود را بپذیریم ما را یک قدم به تکامل نزدیک تر می کند. در دوستی ها نیز باید یاد بگیریم که وقتی مرتکب اشتباهی می شویم آن را پذیرفته و بابت آن از طرف مقابل عذرخواهی کنیم.
این کار به خوبی نشان دهنده رشد عقلی و میزان شعور ماست. حتماً این کار درست، از چشمان طرف مقابل دور نمی ماند و او هم شهامت عذرخواهی را از شما یاد می گیرد.
۹٫ داشتن لحنی صمیمی و گرم
معمولاً افرادی که لحنی صمیمی و گرم دارند افراد بیشتری را به خود جذب می کنند. افراد ناخودآگاه با آن ها احساس راحتی بیشتری داشته و دوست دارند با آن ها صحبت کنند. برای همین توصیه می شود اگر دوست دارید در جمعی در دل ها نفوذ کنید به جای کلمات سرد و خشک، با لحنی گرم و رویی خوش صحبت کنید.
۱۰٫ احترام به عقاید و آرزوهای دیگران
دوران خیلی از چیزها به سر آمده است. باید یاد بگیریم افراد را همان طور که هستند بپذیریم. هر فردی عقاید خود را دارد و آرزوهای خاص خود را در سر می پروراند. برای همین برای دوستی با افراد مختلف و نفوذ به دل ها باید یاد بگیریم که چگونه هر فردی را با عقایدی که داشته بپذیریم و به او احترام بگذاریم.
۱۱٫ مشاهده کوچکترین تغییرات و موفقیت افراد
یاد بگیرید همیشه به دنبال راهی برای تحسین دوستان و نزدیکان خود باشید. هر موفقیت هر چند کوچکی که از طرف مقابل می بینید را به زبان آورده و او را تشویق کنید. مطمئن باشید این انرژی مثبتی که به طرف مقابل می دهید چندین برابر به خودتان برگشت داده می شود. پس تا جایی که می توانید از تحسین افراد دریغ نکنید.
۱۲٫ محبت کردن بی دریغ
نباید به قصد جبران به دیگران محبت کرد. در واقع نباید انتظار داشت که هر کاری که برای دیگران انجام می دهیم خیلی زود از سمت طرف مقابل جبران شود. یاد بگیریم بی دلیل مهربان باشیم و به عزیزان خود محبت کنیم.
۱۳٫ داشتن لحنی مودب
حتی با صمیمی ترین دوستان نیز باید لحنی مودب و با احترام داشت. قرار نیست که صمیمیت باعث شود برخی از احترام ها زیر پا گذاشته شود. باید یاد بگیریم با همه افراد لحن مودبی داشته باشیم و از سخنان زیبا استفاده کنیم. در واقع باید هنر خوب حرف زدن را در خود تقویت کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید