تفاوت زبان بدن مردان و زنان در چیست؟
فارغ از جنسیت، هر زن و مردی دوست دارد با دیگران یک رابطه موثر و توأم با درک متقابل و احترام داشته باشد. یکی از موارد مهم در برقراری ارتباط با دیگران، حرف زدن عادی است. اما این موضوع به تنهایی کافی نمی باشد. داشتن زبان بدن قوی، می تواند به تجربه ارتباطات موفق تر کمک زیادی کند. منظور از زبان بدن استفاده صحیح از حالات چهره، حرکت دست و پاها و بدن در زمان برقراری ارتباط با دیگران است.
گاهی شناخت زبان بدن کمک می کند تا بیشتر طرف مقابل را درک کنیم و پیام او را راحت تر بگیریم. در این مطلب بیشتر در مورد زبان بدن و تفاوت زبان بدن زنان و مردان آشنا خواهیم شد:
زبان بدن چیست؟
زبان بدن (Body Language) را می توان از مهم ترین اجزای ارتباط غیر کلامی به شمار آورد که در ارتباطات روزمره بسیار مهم و ضروری است. با استفاده از زبان بدن می توان از ساده ترین ارتباطات گرفته تا روابط عاطفی و حتی کاری را به بهترین شکل مدیریت کرد.
با استفاده از زبان بدن موثر می توان به شکل بسیار بهتری پیام خود را به مخاطب انتقال داد و همچنین پیام دیگران را بهتر دریافت کرد. با تکنیک های زبان بدن می توان تاثیر کلام خود را چندین برابر نمود. در ادامه با هم تفاوت های میان زبان بدن مردان و زنان را مورد بررسی قرار می دهیم:
بررسی تفاوت های زبان بدن مردان و زنان
۱٫ وسعت دید
خانم ها دارای وسعت دید وسیعی هستند برای همین به سادگی و بدون جلب توجه قادر به بررسی تمامی اجزای صورت و حتی تمام ظاهر فرد مقابل می باشند. در واقع اکثر خانم ها به راحتی جزئیاتی مثل مدل مو، کفش و نوع پوشش شما را به ذهن می سپارند. به نوعی می توان گفت از چشمانی تیز و نامحسوس برخوردار هستند.
اما آقایان کاملاً در این زمینه متفاوت می باشند. نگاه کردن اکثر آقایان به طرف مقابل به گونه ای است که فرد کاملاً این نگاه را حس می کند. البته به طور معمول این نگاه برای آقایان جنبه بررسی و شناخت طرف مقابل را دارد. با توجه به دید کوتاه و سریع آقایان، از نگاه های طولانی و خیره برخی از آقایان می توان به علاقمندی آن ها به طرف مقابل پی برد.
در صورتی که فرد در زمان صحبت با طرف مقابل سعی داشته خود را با گوشی همراه یا هر چیز دیگری سرگرم نشان دهد می توان به بی علاقگی فرد به این مکالمه پی برد.
۲٫ جهت سر
خانم ها در زمان گفتگو سر خود را به نوعی کج می کنند و این موضوع در گفتگو با دوستان و نزدیکان بیشتر دیده می شود. این موضوع نشان دهنده دقت آن ها به جزئیات صحبت طرف مقابل است. اما آقایان در زمان صحبت کمی به جلو متمایل می شوند و به این شکل سعی دارند دقت بیشتری روی صحبت دیگران داشته باشند.
به عقب تکیه دادن و چرخاندن سر به چپ و راست اغلب نشان دهنده آن است که آقایان دوست دارند هر چه زودتر این مکالمه به پایان برسد.
۳٫ حالت نشستن
از نظر زبان بدن در زمینه نشستن، خانم ها دو دسته هستند. دسته ای از خانم ها حالت خمیده می نشینند و عادت داشته در زمان نشستن خود را جمع و جور کرده و به یک گوشه خود را تکیه دهند. حال آن که گروهی دیگر در زمان نشستن روی مبل، در وسط قرار گرفته و یک پا را روی پایی دیگر گذاشته و کمی شانه ها را به عقب متمایل می کنند. گروه اول خانم هایی تحت کنترل و گروه دوم خانم های بااعتماد به نفس و فرمانروا هستند.
در مورد آقایان، تکیه دادن و قرار دادن پاها نشان از اعتماد به نفس بالا دارد. همچنین در بین آقایان دور کردن بالاتنه از طرف مقابل، به معنای بی علاقگی به شخص مخاطب است. این در حالی است که در صورت تمایل به این بحث و رابطه، اغلب پاها را روی هم انداخته و کمی بالاتنه را به سمت طرف مقابل خم می کنند.
۴٫ حالت بدنی
یکی دیگر از موارد تفاوت زبان بدن مردان و زنان در حالت بدنی آن هاست. خانم ها بیشتر در زمانی که حالت عصبی دارند یا از چیزی ناراحت هستند به صورت ناخودآگاه در زمان صحبت کردن، با موها یا گردنبند خود بازی می کنند یا به گردن خود دست می کشند. اما در صورت داشتن آرامش، به چشمان فرد مقابل نگاه کرده و کمی گردن خود را کج می کنند.
اما آقایان بیشتر در زمان تمایل به ادامه گفتگو عادت داشته مدام دست در موهای خود برده و به نوعی خود را مرتب کنند.
۵٫ دست دادن
از نظر نوع دست دادن نیز خانم ها دو گروه هستند. گروه اول به دلیل داشتن شخصیت مطیع و با اعتماد به نفس پایین به صورت شل و ضعیف دست می دهند. اما خانم های با اعتماد به نفس محکم دست طرف مقابل را فشرده و مکثی چند ثانیه ای نیز در رها کردن دست او خواهند داشت.
در مورد آقایان نیز دست دادن شل به معنای داشتن اضطراب و عدم تمایل به حضور در آن جمع است.
۶٫ لبخند زدن
لبخند زدن خانم ها همیشه نشان دهنده خوشحالی و حال خوب آن ها نیست. گاهی این لبخند، لبخند عصبی است. برای همین بهتر است در زمانی که خانمی در هنگام صحبت کردن، لبخند به لب دارد برای درک نوع لبخند او کمی به حرف های او توجه کنید.
اما آقایان در این زمینه کاملاً برعکس خانم ها هستند. آقایان در زمان حرف زدن با دیگران عادت به لبخند زدن ندارند. برای همین لبخند آن ها در زمان گفتگو می تواند نشان دهنده علاقه آن ها به طرف مقابل و لذت بردن از این بحث باشد.
حرف آخر
در این مطلب سعی شد اطلاعاتی کلی در مورد تفاوت زبان بدن مردان و زنان آورده شود اما هیچ چیز به صورت قطعی و صددرصد نیست. برای مثال نمی توان انتظار داشت که تمام آقایان به یک شکل بنشینند یا همه خانم ها مثل هم حرف بزنند. و البته هیچ یک از این موارد به این معنا نیست که برای تغییر آن ها نیاز است که شما نقش بازی کنید. بلکه سعی کنید همیشه خود واقعی خود را به طرف مقابل نشان دهید. قرار نیست از قضاوت دیگران نگران بود یا مدام به این فکر کرد که از رفتار ما چه برداشتی را دارند. چرا که دلیل ندارد ما خود را به دیگران ثابت کنیم. همین که سعی کنیم بهترین خود باشیم فوق العاده است.
دیدگاهتان را بنویسید