باورهای منفی در هدف گذاری چه نقشی دارند؟
باور ذهنیتی است که در ضمیر ناخودآگاه وجود دارد. ایمان، اعتقاد و نگرش ها همگی باورهای ذهنی مثبت و منفی هستند که در اثر تجارب گذشته کسب شده اند . باور نوعی طرز تلقی از وقایع پیرامون هر فرد است. وقتی فکری بارها تکرار می شود در ضمیر ناخودآگاه به صورت یک باور قوی شکل می گیرد. باور به خودی خود مشکل ساز نیست ولی هنگامی که باورهای منفی در ذهن شکل می گیرد، دستیابی به هدف دشوار می شود. باورهای منفی در هدف گذاری اختلال ایجاد می کنند و نتیجه همه زحمات از بین می رود. باورهای منفی بازدارنده و مانع هستند و فرد را به لحاظ ذهنی تحت تاثیر قرار می دهند. وقتی همه شرایط برای موفقیت آماده است، باورهای منفی مخرب جلوی کار را می گیرند.
باورهای منفی نیاز به حجم بالای پردازش اطلاعات ندارند به این ترتیب ذهن تمایل دارد باورهای بیشتری را به عنوان حقیقت بپذیرد. تصور کنید فردی باور دارد که همه آدم ها بد هستند. در این صورت نیازی به آنالیز شخصیت نیست و حجم پردازشی کمتری در ذهن فرد رخ می دهد. شاید بتوان گفت باورها کار را ساده می کنند چون از قبل تصمیم مشخص است. در واقع ذهن برای ذخیره انرژی و پردازش کمتر، با ساخت باورهای قوی تر نگاه فرد را محدودتر می کند.
نقش باورهای منفی در هدف گذاری
شکست در هدف گذاری ارتباط مستقیم با باورهای منفی دارد. این باورهای مخرب ذهنی، مخرب هستند و انرژی منفی را وارد زندگی می کنند. آیا قصد راه اندازی کسب و کاری را دارید؟ برای تامین سرمایه، فضای مورد نیاز، نیروی کار متخصص، تبلیغات و بازاریابی و دیگر موارد چه راهکاری دارید؟ آیا همه شرایط مهیاست تا به عنوان یک کارآفرین قدم در راه موفقیت بگذارید؟
گاهی با همه تلاش ها و محاسباتی که انجام می شود نمی توان دستاورد مناسبی داشت. گاهی همه چیز مهیاست ولی در لحظه آخر کار رها می شود. اگر چنین است بدون تردید فردی منفی باف هستید و باورهای ذهنی زیادی را در ضمیر ناخودآگاه رشد داده اید. اهمیت باورهای منفی در هدف گذاری و شکست را نمی توان نادیده گرفت. باورهای منفی از گذشته شروع شده اند و آینده را ترسناک نشان می دهند.
- من هرگز موفق نمی شوم!
- اگر شکست بخورم مردم چه می گویند؟
- نه نمی توانم اقساط وام را بدهم
- اصلا هیچکس من را دوست ندارد
- از من گذشته نوبت جوان ترهاست
- من بد شانس هستم
اینها همان باورهای ذهنی مخرب هستند که در هدف گذاری مانع ایجاد می کنند. باورهای منفی در هدف گذاری همه راه ها را می بندد. شایدترین بدترین آسیبی که باورهای منفی ایجاد می کنند از بین بردن اعتماد به نفس و کشتن انگیزه فرد باشد. در این شرایط استرس عدم موفقیت و شکست چنان قوی می شود که هرگر تلاشی صورت نمی گیرد.
باورهای ذهنی منفی در هدف گذاری موجب نادیده گرفتن شرایط مطلوب می شوند. برای اینکه تمرکز از روی موضوع برداشته شود، ذهن در پی ساختن مدارک و مستندات است. در این صورت جزئی ترین تجارب ناخوشایند موجب قوی تر شدن باور منفی می شوند. تکرار دائمی باور منفی منجر به قوی شدن و مقاومت بیشتر این باورها در ذهن می شود.
باورهای منفی از کجا می آیند؟
مغز نوزاد همانند یک لوح سفید است با هر کلمه ای که کودک می شنود و هر تجربه کوچکی که کسب می کند، یک باور ذهنی شکل می گیرد. اساس باورهای ذهنی منفی در تجارب ناخوشایند دوران کودکی ریشه دارد. قدرت تخریب باورهای منفی در هدف گذاری بسیار بالاتر از چیزی است که تصور می کنید. خانواده نقش مهمی در تلقی کودک از محیط پیرامون دارند. اولیا، دوستان و نزدیکان، هم بازی ها، اجتماع مدرسه، فضای کاری و …. همگی موجب به وجود آمدن نگرش ها در یک فرد بالغ می شوند. باورهای منفی همان نگرش های ذهنی غلط هستند که در روح و روان ما جا خوش کرده اند و باعث همه شکست ها در زندگی هستند.
چنانچه باورهای منفی در هدف گذاری حذف شوند، تک تک اهداف دستیافتنی خواهند شد. وقتی عادات و افکار مثبت جانشین باورهای غلط و سمی ذهنی شوند، تجارب مثبت پی در پی اتفاق می افتند. نتیجه تغییر باورهای منفی چشیدن طعم موفقیت در زندگی است. کسب درآمد و ثروت اندوزی، جذب عشق و دوستی و هر چه بخواهید به دنبال نگرش مثبت و باورهای خوب در دسترس قرار می گیرد.
چگونه از شر باورهای منفی خلاص شویم؟
تا اینجا به نقش مخرب باورهای منفی در هدف گذاری اشاره شد. اما چگونه می توان با این باورهای غلط برای همیشه خداحافظی کرد. باورهای منفی دهنی احساس ترس، بی کفایتی و اضطراب را افزایش می دهند. تغییر در نگرش ها تنها راه برای رهایی از باورهای غلط و محدود کننده است. با برنامه ریزی دوباره ذهن می توان ضمیر ناخودآگاه را به سمت نگرش مثبت سوق داد.
باورهای منفی در هدف گذاری مثل یک سم هستند ولی در اغلب موارد خود فرد متوجه عامل بازدارنده ذهنی و باور نادرست نیست. در اولین گام باید باورهای منفی را شناسایی کنید. در یک نگاه کلی می توان گفت همه باورهایی که به نوعی مانع پیشرفت تان می شود، منفی است. کنار گذاشتن عادات ذهنی کار ساده ای نیست زیرا ذهن قبول نمی کند که این باور، منفی است. در واقع همه فکر می کنند مثبت نگر هستند و متوجه باورهای مخرب ذهنی نیستند. نگرانی های عجیب و غروب، انتقادها، افسردگی ها و …نشان دهنده باور منفی در ذهن است.
تصور کنید در یک روز بارانی از پنجره به بیرون نگاه می کنید. آیا به نظرتان باران دل انگیز است یا باران ویرانگر است؟ شناسایی باورهای منفی کار دشواری نیست ولی جایگزین کردن آن با باورهای مثبت چندان ساده نیست.
ساخت باورهای ذهنی مثبت
برای کمرنگ کردن نقش باورهای منفی در هدف گذاری باید باورهای مثبت را در ذهن ایجاد کنید. همانطور که باورهای منفی حاصل تجارب ناخوشاند گذشته هستند که بارها و بارها تکرار شده اند، می توانید تجارب خوشایند را تکرار کنید. برای شروع این کارها را امتحان کنید:
- همین حالا از شبکه های اجتماعی که ترویج دهنده باورهای منفی هستند، خارج شوید.
- مطالعه کتاب های که در زمینه موفقیت نوشته شده، تاثیر خوبی دارد.
- برای دوستی ها حد و مرز قائل شوید، با دوستانی که افکار منفی دارند کمتر دیدار کنید.
- با کنترل ورودی های ذهن و استفاده از جملات تاکیدی مثبت می توان در باورهای ذهنی تغییر ایجاد کرد.
دیدگاهتان را بنویسید