آموزش یوگای خنده؛ تمریناتی برای شاد بودن و کاهش استرس
این روزها یکی از راه های پرطرفدار جهت از بین بردن استرس و نیز کسب شادی یوگای خنده است. این روش در نقاط مختلف دنیا به عنوان راهی برای رسیدن به شادی بیشتر به کار برده می شود. یوگای خنده کمک می کند تا احساس طراوت و شادابی بیشتری را به دست آورده و پرانرژی تر باشید. این موضوع سبب شده تنها در ایالات متحده آمریکا، چیزی حدود ۴۰۰ کلوپ خنده دایر شود.
یوگای خنده دارای مزایای بسیاری است و انجام منظم آن فواید زیادی را برای جسم و روح شما به ارمغان می آورد. از بین مزایای بی شمار یوگای خنده می توان به آزاد شدن اندروفین، افزایش گردش خون در سیستم لنفاوی بدن، تقویت سیستم ایمنی، افزایش سلامت سیستم قلبی عروقی، افزایش هوش هیجانی، افزایش احساس شادی و درک بهتر احساسات منفی مانند اضطراب، افسردگی و استرس و… اشاره نمود.
البته برای یوگای خنده حتماً نیازی نیست که به کلوپ یا باشگاه خاصی بروید. شما در خانه نیز می توانید خود به تنهایی یا با پارتنر خود یوگای خنده را به راحتی اجرا کنید و از نتیجه آن بهره ببرید. در این مطلب نیز با هم به راحتی یاد خواهیم گرفت که چگونه یوگای خنده اجرا کنیم.
اگر شما نیز دوست دارید در خانه از مزایای یوگای خنده برخوردار شوید توصیه می شود این مطلب را تا انتها دنبال کنید:
آموزش یوگای خنده به صورت مرحله به مرحله
۱٫ گرم کردن دست ها
اول از همه باید خوب کف دست های خود را گرم کنید. در کنار گرم کردن کف دست ها دیگر اعضای بدن را نیز خوب گرم کنید. برای گرم کردن، دست ها را به صورت موازی روی هر گذاشته و شروع به کف زدن کنید. این کار کمک زیادی به افزایش انرژی و نیز آمادگی هر چه بیشتر شما می کند.
یکی دو دقیقه را به صورت ریتمیک دست بزنید و خوب دست ها را به هم بمالید. حین کار تنفس عمیق و نیز بازدم های عمیق تر داشته باشید. علاوه بر آن در زمان کف زدن و ریتم گرفتن، دور اتاق دایره وار شروع به چرخش کنید.
۲٫ اجرای خنده شیر
تمرین خنده شیر نیز یکی دیگر از روش های مناسب برای گرم کردن است. برای این کار دهان را به طور کامل باز کنید و زبان را بیرون بیاورید. دست های خود را همچون پنجه شیر گرفته و شروع به غرش کنید. حالا از ته دل شروع به خندیدن نمایید. این کار باعث کشش عضلات صورت و نیز شل شدگی عضلات می شود.
۳٫ تنفس عمیق همراه با خنده
از دیگر عناصر یوگای خنده می توان به تنفس عمیق اشاره نمود. با تنفس عمیق می توان خنده های عمیق تری داشت. برای تنفس عمیق سعی کنید از بخش دیافراگم (زیر دنده ها) نفس خود را آزاد کنید. با ۴ شماره تنفس عمیق کشیده و با ۴ شماره آن را از بینی خود خارج کنید. سعی کنید در زمان بازدم خنده های از ته دلی داشته باشید. می توانید همچنین در زمان تنفس شروع به مانترا خوانی کنید.
۴٫ انجام تمریناتی شاد
خنده و شادی باعث شلی و ریلکس شدن عضلات شما می شود. سعی کنید بدون دلیل شاد بودن را تمرین کنید. برای شاد بودن می توانید آوازهای شاد بخوانید و شادی واقعی را به قلب خود هدیه دهید. با خود مدام تکرار کنید که احساس شادی دارید و تک به تک سلول های بدنتان شاد است. حین آواز خواندن کمی بخش های مختلف بدن خود را تکان داده و بعد از خواندن هر خط شعر، خنده های عمیق و از ته دلی داشته باشید.
از دیگر تمرینات موثر در این بخش، تمرین خنده مصوت است. برای این کار، دست راست خود را بالا آورده و سعی کنید روی هوا، حرف A فرضی رسم کنید. به نوبت حروف E، O، I و U را نیز نقاشی نمایید.
هر بار که به دیوار یا حتی بدن خود دست می زنید این تصور را داشته باشید که با این لمس، شوکی الکتریکی به شما وارد می شود، پس هر بار لبخند بزنید و از ته دل بخندید.
۵٫ تمرین خنده برمبنای ارزش و تفکر مثبت
با این تمرین می توانید در زمان خندیدن، احساسات مثبت دیگری را نیز در خود به وجود آورده و تقویت کنید. این کار به شما کمک می کند تا رفته رفته با احساسات و شرایط منفی نیز به خوبی کنار آمده و در شرایط سخت نیز روحیه مثبت خود را حفظ کنید.
در این تمرین می توانید خنده خجالت آور، تمرین تشویق و تمرین عذرخواهی داشته باشید. برای مثال می توانید موضوعی که از یادآوری آن خجالت زده می شوید را مطرح کرده و خنده خجالت آور کنید. در حین تعریف ماجرا می توانید خود را تشویق هم نمایید. با این کار با این موضوع خیلی راحت کنار خواهید آمد و به خاطر هر مسئله ای خود را سرزنش نمی کنید.
در تمرین تشویق، دیگران را تایید و تشویق کنید و اصواتی از سر تحسین از خود بروز دهید. حتی می توانید دیگران را ببخشید یا از آن ها عذرخواهی نمایید. حتی اگر فرد مورد نظر در آن لحظه در دسترس نیست می توانید با خود مدام تکرار کنید که اور را بخشیده اید و بعد از آن به شکرانه این حس خوب بخشش، از ته دل بخندید.
سایر تکنیک های یوگای خنده
تکنیک های زیر از دیگر مواردی هستند که می توانید در یوگای خنده تکی یا گروهی آن ها را اجرا کنید:
۱٫ سلام کردن همراه با خنده را تمرین کنید؛
۲٫ خنده های عمیق و از ته دل داشته باشید؛
۳٫ در یوگای خنده گروهی سعی کنید به صورت مناظره ای با اطرافیان خنده را تمرین کنید؛
۴٫ در پایان جلسه یوگای خنده تمرین نهایی خنده داشته باشید؛
۵٫ با آگاهی کامل از مزایا و فلسفه یوگای خنده، به تمرین بپردازید؛
۶٫ سعی کنید روزی نیم ساعت یوگای خنده را اجرا کنید.
حرف آخر
در این مطلب سعی شد به طور خلاصه نحوه انجام یوگای خنده به صورت ساده آموزش داده شود. شما می توانید در خانه به راحتی خود این حرکات را تکرار کنید. همین حرکات ساده تاثیر فوق العاده ای در روحیه و شادی شما خواهند داشت. بعد از مدتی به خوبی می توانید از اثرات مثبت یوگای خنده بر روی زندگی خود شگفت زده شوید.
دیدگاهتان را بنویسید