رابطه صمیمانه در جلسات کوچینگ
یک کوچ برای آن که بتواند جلسات کوچینگ را با کیفیتی عالی برگزار کند نیازمند برخی از توانایی هاست. یکی از تواناییهای مهم برای یک کوچ حرفه ای، ایجاد صمیمیت بین خود و فرد مقابل است. جلسات کوچ نباید خشک و رسمی برگزار شوند که در این صورت نمیتوان انتظار داشت فرد به راحتی مشکلات خود را در میان بگذارد و شاید بتوان جلسات کوچینگ رسمی را به یک بازجویی تشبیه کرد و قطعاً نمیتوان خروجی دلخواه را از این جلسات دریافت نمود. در این مطلب بیشتر به توضیح در مورد اهمیت رابطه صمیمانه در جلسات کوچینگ خواهیم پرداخت:
منظور از صمیمیت در جلسات کوچینگ چیست؟
یک کوچ باید طبق اهدافی که داشته با افراد، رابطهای صمیمی و توام با همدلی داشته باشد تا به این طریق راحتتر به اهداف خود دست پیدا کند. کوچینگ، با مشاوره متفاوت است و در طی جلسات آن نیازی به گرفتن اطلاعاتی زیاد در رابطه با زندگی خصوصی کوچی نیست و همچنین قرار نیست در این جلسات با هم همچون دو دوست خیلی صمیمی یا رفیق گرمابه و گلستان رفتار کنید.
در واقع شما به عنوان کوچ باید به سطحی از روابطه صمیمانه دست پیدا کنید که در آن کوچی بتواند صادقانه از عملکرد کاری خود صحبت کند و از بیان آنها حس بدی پیدا نداشته باشد. همچنین صمیمیت باعث شده کوچ در فضایی گرم و بدون استرس، ایده ها و افکار خود را به راحتی بیان کند.
اطلاعات بیشتر : کوچینگ عملکرد چیست؟ و چه کارهایی انجام می دهد؟
چطور به عنوان کوچ، جلسات کوچینگ صمیمی داشته باشیم؟
کوچ برای ایجاد صمیمیت لازم در جلسات کوچینگ باید بعد از سلام و صحبت های روتین اولیه، مکالمه را به نحوی شروع کند که کوچی بتواند بدون هیچ دغدغه ای صحبت کند. کوچ باید در زمان صحبت کردن کوچی، خود را مشتاق به شنیدن نشان داده و با این کار طرف مقابل را به بیشتر و کامل صحبت کردن تشویق کند.
یک نکته طلایی برای داشتن رابطه صمیمانه در جلسات کوچینگ نیز ایجاد تشابه است. در واقع افراد همیشه به سمت فردی شبیه به خود کشیده میشوند. برای همین میتوان گفت تشابهاتی چون موارد زیر شما را به کوچی نزدیکتر نموده و شرایط برقراری صمیمیتی مطلوب در طی جلسه کوچینگ را به خوبی برای شما فراهم خواهد کرد:
- زبان بدن
- شکل ظاهری مانند داشتن استایلی مشابه
- کیفیت و بم و زیر بودن صدا
- نحوه صحبت کردن و به کارگیری کلمات
- تشابه در اعتقادات و ارزش ها
بهترین زمان برای ایجاد رابطه صمیمانه در جلسه کوچینگ
در کنار اهمیت ایجاد صمیمیت، زمان ایجاد آن نیز مسئله قابل تأملی است. مراحل اولیه جلسه کوچینگ بهترین زمان برای این موضوع است. شما میتوانید کاملاً هوشمندانه بعد از احوالپرسی، مکالمه را تنها با مطرح کردن چند سوال به یک مکالمه صمیمی و موثر برای هدف کوچینگ تبدیل کنید. شما به عنوان یک کوچ بایستی به جای آن که خود زیاد در نقش گوینده ظاهر شوید، کوچی را به چالش کشیده و سعی کنید شرایط مناسبی را برای حرف زدن او فراهم کنید.
این مطلب را نیز بخوانید: کوچینگ و تعاملات گروهی: تقویت همکاری و عملکرد گروهها
در صورتی که از قبل هیچ پیش زمینه ای از کوچی ندارید باید برای ایجاد رابطه صمیمانه وقت صرف کنید. به هیچ عنوان سعی نکنید که کار را با عجله پیش ببرید چرا که احتمال مصنوعی دیده شدن این صمیمیت بسیار زیاد است. کوچ باید رفتاری شفاف داشته باشد و زبان بدن او همچون آینه دیده شود. برای داشتن این شفافیت، ایجاد رابطه ای صمیمی بسیار موثر است. کوچ برای آن که در این بخش موفق عمل کند نیازمند مهارت است و در غیر این صورت، در روند جلسه کوچینگ، اختلال ایجاد خواهد شد.
چطور در جلسه کوچینگ صمیمیت بیشتری ایجاد کنیم؟
یکی از راه های بسیار موثر برای داشتن صمیمیت بیشتر در جلسات کوچینگ، تطبیق است. در واقع شما باید در جلسات کوچینگ به فردی شبیه شوید که شباهت زیادی با کوچی دارد. این موضوع به هیچ عنوان پیچیده نیست و شما حتی با تطیبق طرز نشستن یا ایستادن نیز میتوانید خود را به کوچی نزدیکتر کنید. البته این شما هستید که در نقش یک کوچی، باید با مهارت زیادی، بهترین تطبیق را برای افزایش صمیمیت انتخاب کنید. این امر برای شما مزایای بسیاری خواهد داشت که در ادامه به چند مورد از آنها اشاره شده است:
- تمرکز شما به جای اتفاقاتی که برای فرد رخ میدهد بیشتر بر روی خود فرد خواهد بود.
- صمیمیتی طبیعی ایجاد خواهد شد و فرد مقابل به راحتی آن را باور میکند.
- تشابه بین کوچ و کوچی سبب تمرکز هر چه بیشتر کوچ شده و به این شکل میتواند رفتارهای دیگر او را نیز به خوبی آنالیز کند.
توجه چه تاثیری در افزایش صمیمیت در جلسات کوچینگ دارد؟
نشان دادن توجه، گام موثر و موفق دیگری برای صمیمیت در جلسات کوچینگ است. یک فرد تا زمانی که مطمئن نشود کوچ به او توجه کامل دارد از خواسته ها و علایق خود حرفی نمیزند. از این رو توجه کوچ باعث میشود جلسه روند موثرتری داشته باشد. شما به عنوان یک کوچ باید از خود بپرسید که راه نزدیک شدن به کوچی مقابل چیست و برای پیدا کردن جواب باید تشابهات خود با او را پیدا کنید.
یک کوچ حرفه ای و کاربلد به خوبی میتواند در جهت خروجی های موردنظر، افکاری متمرکز داشته و آنها را در همان راه هدایت کند. گاهی کوچ ناخواسته رفتاری از خود نشان میدهد که کوچی این موضوع را صرفاً علاقه ای موقت تلقی کند که این موضوع میتواند عامل مخربی برای روند جلسه باشد. برای همین بسیار مهم است که کوچ با رفتار خود نشان دهد که برای کوچی و صحبت های او ارزش بسیاری قائل است.
اطلاعات بیشتر: تفاوت کوچ و منتور چیست؟
چطور به عنوان کوچ، مکالمه را به صمیمیت بکشانیم؟
برای ایجاد رابطه صمیمانه در یک جلسه کوچینگ بسیار مهم است موضوعی را برای صحبت انتخاب کنید که در ارتباط با خواسته کوچی است و کوچی از صحبت های شما به این نتیجه برسد که کوچ نیز به آن علاقمند است. البته به عنوان یک کوچ باید کاملاً هوشیار عمل نموده از پرسیدن سوال مستقیم در مورد موضوعی که کوچی با آن درگیر است خودداری کنید. چرا که ممکن است کوچی در مقابل این پرسش شما رفتاری تدافعی از خود نشان دهد.
شما میتوانید در رابطه با اهداف شخصی یا اقدامات و افراد موثر بر این موضوع صحبت کنید. شما باید مکالمه ای هدفمند و واقعی و به دور از تهاجم داشته باشید. البته در صورت شناخت کوچی، امکان صحبت در مورد چیزهای دیگر نیز برای شما وجود دارد اما باید مراقب باشید که تنها زمانی این راه را امتحان کنید که به کوچی در تسهیل تفکر کمک کند.
یکی دیگر از دلایلی که باعث شده اهمیت بر پایه مسئله یا هدف بودن مکالمه اولیه بیشتر شود این است که راه دستیابی به مسائلی را ممکن میسازد که با هدف مراجع هم محور هستند. هر چند تغییر صحبت از موضوعی در رابطه با هدف به موضوعی مغایر با هدف چندان مطلوب به نظر نمیرسند.
حرف آخر
یک کوچ در کنار تمامی مواردی که در بخش های بالا به آنها اشاره شد باید نسبت به کار خود تعهد داشته باشد و خود را در قبال کوچی مسئول بداند. حتماً به قولهای خود عمل کند و در صورت بروز هر نوع مشکلی در روند اجرایی سازی قول و قرارها حتماً بابت این موضوع عذرخواهی نموده و نشان دهد که برای کوچی احترام زیادی قائل است.
برای صمیمیت هر چه بیشتر همچنین نیاز است که تمامی تعهدات میان کوچ و کوچی مهم دانسته شوند. این را همیشه به یاد داشته باشید که تطابق رفتار و گفتار کوچ سبب میشود جلسات کوچیک تاثیرپذیری فوق العاده ای داشته باشند.
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.