تقویت مهارت سخنوری با کوچینگ
هر فردی در زندگی شخصی و حرفه ای خود به برخی از مهارت ها نیاز دارد که یکی از مهم ترین آنها مهارت سخنوری است. این بسیار ارزشمند است که افراد بتوانند در ارتباط با دیگران، نظرات و ایده های خود را به صورت قاطعانه و البته موثر بیان کنند. این موضوع میتواند نقش بسیار مهمی در موفقیت افراد در زمینه های مختلف داشته باشد.
اما خیلی از افراد به دلیل مشکلاتی چون عدم اعتماد به نفس، در برقراری ارتباط با دیگران و ارائه ایده ها و نظرات خود ناتوان هستند. یکی از راه هایی که افراد میتوانند از آن به منظور تقویت مهارت سخنوری خود استفاده کنند کوچینگ است. در ادامه بیشتر در مورد تقویت مهارت سخنوری با کوچینگ صحبت خواهیم نمود:
منظور از مهارت سخنوری چیست؟
توانایی افراد در برقراری ارتباط کلامی موثر با دیگران مهارت سخنوری نامیده میشود. این مهارت تمامی مواردی چون توانایی ایجاد گفتگویی موثر، خوب صحبت کردن، ارائه دادن، برقراری ارتباط با دیگران در قابل مکالمه یا بحث های عمومی و نیز سخنرانی کردن را در برمیگیرد.
پیشنهاد مطالعه: رابطه صمیمانه در جلسات کوچینگ
یک فرد زمانی از مهارت سخنوری برخوردار خواهد بود که در ارائه نظرات، برقراری ارتباط با افراد، انتقال ایده ها و اطلاعات به صورت موثر و قابل فهم از تکنیک ها و استراتژی های مناسب بهره گرفته و همچنین به خوبی قادر به کنترل اعصاب خود و انتقال احساسات مناسب به افراد باشد. از طرفی فردی دارای مهارت سخنوری است که ضمن خوب صحبت کردن، قادر به خوب گوش کردن نیز باشد و البته با زبان بدن نیز به خوبی آشنایی داشته و به موقع از حرکات بدنی مناسب استفاده کند.
در کل مهارت سخنوری مهارتی است که به افراد اعتماد به نفس لازم را برای صحبت کردن خواهد داد تا روابط اجتماعی موثری داشته باشد.
نقش کوچینگ در تقویت مهارت سخنوری
به منظور تقویت و بهبود مهارت سخنوری میتوان از کوچینگ کمک گرفت. با استفاده از این روش افراد میتوانند مهارتهای سخنوری را تمرین و در خود تقویت نمایند. در ادامه با نقش هایی که کوچینگ در تقویت مهارت سخنوری دارد آشنا خواهیم شد:
پیشنهاد مطالعه: تیموتی گالوی کیست و چه نقشی در کوچینگ داشت؟
کوچینگ نقاط قوت و ضعف را مشخص می کند
ارزیابی و تشخیص نقاط قوت و ضعف در افراد از اولین مراحل کوچینگ در تقویت مهارت سخنوری است. در واقع کوچ از طریق بررسی سخنرانی ها و ارائه های افراد، نقاط قوت و ضعف آنها را تشخیص داده و در پی آن به منظور تقویت نقاط ضعف و بهره برداری از نقاط قوت برنامه ای تدوین خواهد نمود.
کوچینگ تکنیک ها و راهبردهای سخنوری را توسعه میدهد
افراد قادر به یادگیری و تمرین تکنیک ها و راهبردهای موثر در سخنرانی هستند. برای مثال افراد میتوانند به کمک کوچ به صورت عملی و کاربردی نحوه استفاده از داستان ها، تصاویر یا نمودارها را یاد گرفته، نرخ صحبت کردن را به خوبی تنظیم کنند و همچنین با استفاده از سوالات مناسب تعامل موثری را با مخاطبین برقرار نمایند.
کوچینگ کلاسی برای تمرین و آموزش مهارت سخنوری است
در طی جلسات کوچینگ، کوچ با تشویق افراد، آنها را به تمرین و آموزش مهارت های سخنوری وا میدارد. از بین این تمرین ها میتوان به مواردی چون تمرین در مقابل دوربین، تحلیل و بازخورد بر سخنرانی ها، بازی های نقش و سخنرانیهای تمرین اشاره نمود. افراد با تمرینات مستمر قادر به تقویت و بهبود مهارت سخنوری خود هستند.
کوچینگ استرس و اعتماد به نفس را مدیریت میکند
افراد در طی جلسات کوچینگ یاد خواهند گرفت که چطور با استرس ها و اضطراب های خود در زمینه سخنرانی مواجه شده و آنها را کنترل کنند. از این رو در پی این مدیریت، افراد به اعتماد به نفس بیشتری دست پیدا نموده و میتوانند عملکرد بهتری در زمینه سخنرانی ها و ارائه ها داشته باشند.
در این زمینه تمرین ها و راهنمایی های ارائه شده از سوی کوچ نیز نقش موثری در کاهش استرس افراد و نیز بهبود اعتماد به نفس آنها خواهد داشت.
کوچینگ دارای بازخورد موثری است
کوچ در طی جلسات کوچینگ بازخورد سازنده و موثری را به فرد ارائه خواهد داد و به کمک این بازخورد، فرد قادر به شناسایی نقاط ضعف خود و بهبود آنها خواهد بود. از طرفی کوچ با بازخورد مثبت و تشویق، به افراد انگیزه داده و اعتماد به نفس آنها را بالا خواهد برد.
انواع مهارتهای ارتباطی در سخنوری
توانایی ها و مهارت هایی که افراد به کمک آنها قادر به برقراری ارتباط موثر با دیگران خواهند بود مهارت های ارتباطی در سخنوری هستند. در کوچینگ به تمامی این مهارت ها پرداخته شده و به صورت موثر در افراد تقویت خواهند شد. در ادامه برخی از انواع مهارت های ارتباطی در سخنوری آورده شده اند:
ارتباط غیرکلامی
این مهارت شامل به کارگیری موثر نشانه های بدنی، زبان بدن و اصطلاحات صوری به منظور برقراری ارتباط موثرتر است. افراد از طریق این مهارت بهتر میتوانند پیامها و نظرات خود را به دیگران انتقال دهند.
پیشنهاد مطالعه: نقش کوچینگ در بهبود روابط شخصی و حرفه ای
خوب گوش دادن
این مهارت به معنای توانایی فهم و درک صحیح و نیز تمرکز درست بر نظرات مخاطبین است. فرد باید قادر باشد به صورت کامل و متمرکز به سخنان مخاطبین گوش سپرده و همچنین بتواند نشانه های غیرکلامی درک کند.
به کارگیری زبان مناسب
استفاده از زبان مناسب و قابل فهم برای مخاطبین نیز مهارتی بسیار مهم در سخنوری است. فرد باید با به کارگیری به موقع و صحیح اصطلاحات، پیام خود را به خوبی به مخاطب انتقال دهد.
مهارت خودآگاهی
افراد باید بتوانند در نحوه ارتباط با دیگران، از طریق تاثیرگذاری کلام، آگاهی بیشتری نسبت به الگوهای ارتباطی خود پیدا کنند. فرد با رسیدن به خودآگاهی قادر به سخنوری بهتر و موفق تری خواهد بود.
مهارتهای گفتاری
افراد در زمینه مهارت های گفتاری به ابزارها و تکنیک های توسعه نیاز خواهند داشت که این تکنیک ها شامل مواردی چون تمرین صحبت کردن در جمع، مهارت های ارتباطی مختلف و… است که البته تمامی آنها را می توان در کوچینگ یاد گرفت.
توانایی و قدرت تفسیر و بیان احساسات
این که افراد بتوانند از طریق کلام به صورت صحیح احساسات را تفسیر نموده و انتقال دهند نیز یک مهارت مهم در سخنوری است و نقش موثری در برقراری ارتباطی موفق خواهد داشت. افراد باید یاد بگیرند که چطور احساسات خود را به شیوهای صحیح انتقال دهند و به این شکل ارتباط محکمتری را رقم بزنند.
برقراری روابط مستقیم
افراد به کمک مهارت سخنوری میتوانند با دیگران ارتباط بهتری داشته باشند. این ارتباطات سبب بهبود روابط شخصی و حرفه ای افراد خواهد شد.
مهارت حل اختلاف
افراد در سخنوری باید از توانایی حل اختلاف برخوردار باشند. به این شکل که فرد باید بتواند برخوردی منطقی در مواجهه با توافقات مثبت و حل اختلافات از خود نشان دهد. این کار نیازمند آموزش استراتژی و تکنیک های مذاکره است که در کوچینگ به آنها پرداخته خواهد شد.
توانایی توسعه نرم افزارهای ارتباطی
این روزها ارتباطات مجازی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند. از این رو افراد باید بتوانند برای مکالمات تلفنی، پیامرسانی و ارتباطات آنلاین، نرم افزارهای ارتباطی را توسعه دهند. در کوچینگ افراد یاد خواهند گرفت که چطور این مهارت را در خود تقویت کنند.
قدرت دستیابی به موفقیت حرفه ای
یکی دیگر از مهارت هایی که افراد در کوچینگ به عنوان یکی از مهم ترین مهارت های سخنوری می آموزند مهارت رسیدن به موفقیت حرفه ای است. در واقع افراد یاد خواهند گرفت که چطور برای رسیدن به موفقیت با همکاران، مدیران و مشتریان ارتباط موثری برقرار نمایند.
توانایی پذیرش ایده ها
پذیرش ایده ها نیز یک مهارت است که از طریق آن افراد قادر به ارائه ایده های خود به دیگران خواهند بود و در پی آن توانسته در مسیر موفقیت قرار بگیرند.
حرف آخر
در این مطلب در مورد تقویت مهارت سخنوری با کوچینگ پرداختیم. همانطور که در این مطلب اشاره شد به کمک کوچینگ میتوان اعتماد به نفس خود را در سخنوری بالا برد و به صورت موثر با دیگران ارتباط برقرار نمود. کوچینگ همان راهی است که به واسطه آن میتوان با سخنوری اصولی و ماهرانه و ایجاد روابط موثر، به اهداف کاری و شخصی خود دست پیدا نمود.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.