قانون تلاش معکوس چیست و چگونه کار می کند؟
آیا از قانون تلاش معکوس چیزی شنیده اید؟ آیا تصور می کنید همیشه تلاش ها به نتیجه می رسد؟ یک روان شناس فرانسوی به نام امیل کوئه( Émile Coué) معتقد است که قوه اراده و قوه تخیل در انسان همواره در حال تضاد با یکدیگر هستند. در مصاف بین خیال و منطق، تخیلات ذهنی همیشه برنده هستند. مثال های زیادی در این زمینه وجود دارد که شاید موضوع را تا حدودی روشن کند.
- کسی که می خواهد شب زود بخوابد چون فردا صبح کار مهمی دارد، اصلا شب خوابش نمی برد.
- یا کسی که بهترین تدارکات را برای پذیرایی از مهمان ها دیده، در لحظه آخر متوجه می شود که اصلا زیر غذا را روشن نکرده است.
- روزهای زیادی تلاش کرده اید و همه دروس امتحانی را بلدید ولی در جلسه امتحان، به دلیل فراموش کردن سوالات برگه را سفید می دهید.
- وقتی در حال شنا روی آب هستید به دست و پا زدن یا غرق شدن فکر نمی کنید، به محض تصور غرق شدن شروع به فرو رفتن در آب می کنید و …..
قانون تلاش معکوس چیست؟
هر وقت اراده می کنید کاری را انجام دهید، امکان موفقیت در آن کمتر می شود! در واقع این حالتی است که در ذهن به صورت ناخودآگاه ایجاد می شود. ضمیر ناخوداگاه در برابر اراده مقاومت می کند. این امر می تواند بسیار کمک کننده باشد اما گاهی هم یک مانع بزرگ است. ضمیرناخودآگاه سعی در مراقبت از ما را دارد و نمی گذارد کارهایی که باور نداریم را انجام دهیم.
آیا می توانید از روی پل عابر پیاده عبور کنید؟ البته که می توانید ولی شاید نتوانید از روی یک پل که بین دو دره نصب شده، عبور کنید. در واقع تصورات ذهنی ناشی از سقوط یا حوادث غیر مترقبه، ترس و وحشت را ایجاد می کند. این ترس مانع از گام نهادن روی پل معلق می شود. هر چه بیشتر به سقوط فکر می کنید اوضاع وخیم تر می شود. برای غلبه بر چنین موقعیتی از قانون تلاش معکوس کمک بگیرید.
امیل کوئه میگوید: هنگامی که احساس امنیت داشته باشید می توانید به راحتی با خطرات مواجه شوید. برای اینکه به آرامش برسید باید ترس را رها کنید. رها کردن به مفهوم فکر کردن در مورد مفاهیمی خوشایند و آرامش بخش است.
قانون تلاش معکوس می گوید که به جای تلاش برای غلبه بر ترس، روی چیزهای آرامش بخش تمرکز کنید. وقتی حس تازه ای در ذهن ایجاد می شود به صورت خود به خودی موضوعات نگران کننده قبلی از ذهن خارج می شود.
اصل تلاش معکوس در زندگی
قانون تلاش معکوس و موفقیت در زندگی
سوال اینجاست که چطور از این قانون به نفع خود استفاده کنیم. بدون تردید افکار منفی قدرت بیشتری از افکار مثبت دارند. افکار منفی بازدارنده هستند و روی احساسات و قدرت تصمیم گیری فرد تاثیر می گذارند. باورهای ذهنی منفی و افکار آزار دهنده منفی با خود احساسات منفی را به همراه دارند. ترس، نومیدی، اضطراب و … همگی روی روح و روان فرد فشار مضاعف می آورد. فشار روانی تمرکز را از بین می برد، اعتماد به نفس را نابود می کند و تصاویر ذهنی ناخوشایندی را ایجاد می کند.
یک راه ساده برای غلبه بر افکار منفی استفاده از همین ” قانون تلاش معکوس” است. برای اینکه در کارها موفق شوید و به اهداف خود برسید باید یک تصویر ذهنی مثبت نسبت به موقعیت داشته باشید. تصویرسازی ذهنی کار ساده ای نیست ولی یکی از تکنیک های بهبود فردی و جذب خواسته ها است. برای روزهای اول قطعا با ساخت یک تصویر ذهنی مثبت مشکل دارید ولی به مرور یاد می گیرد حتی احساسات مثبت را به این تصیور اضافه کنید. در ادامه تکنیک هایی برای غلبه بر افکار منفی را پیشنهاد می کنم:
آرامش داشته باشید
با فکر کردن روی یک موضوع تنها استرس خود را بیشتر می کنید. سعی کنید قبل از جلسه امتحان چند نفس عمیق بکشید و آرامش داشته باشید. اگر موقع جواب دادن به سوالات، حس کردید مغزتان پاک شده چکار می کنید؟ اولین عکس العمل دلهره و اضطراب است. اگر بتوانید در عرض یکی دو دقیقه به آرامش برسید، همه پاسخ ها به ذهن تان می آید. این همان قانون تلاش معکوس است به جای نگرانی و اضطراب مضاعف، ریلکس باشید. از یک تا ۱۰ بشمارید. نفس عمیق بکشید و به نتیجه امتحان فکر نکنید.
قانون تلاش معکوس چیست؟
بحران ها را با لبخند رد کنید
اصلا کار ساده ای نیست که در اوضاع بحرانی لبخند بر لب داشته باشید. اما باور کنید حتی یک خنده مصنوعی هم بهتر از افکار منفی و آزار دهنده به کمک تان می آید. ذهن انسان به واکنش های بدن پاسخ می دهد. با خندیدن می توانید هورمون خوشحالی و آرامش را در بدن تولید کنید. کسانی که از نعمت خندیدن برخوردارند می توانند در موقعیت های اضطراب آور نیز آرامش خود را حفظ کنند. در این صورت تصمیم گیری بهتری خواهند داشت.
قانون تلاش معکوس و اعتماد به نفس
فشارهای روانی، شکست ها، موقعیت های دشوار و … اعتماد به نفس فرد را در معرض خطر قرار می دهد. افرادی که روی بالا بردن اعتماد به نفس و تکنیک های آن کار می کنند همیشه کنترل بهتری در شرایط ناخوشایند دارند. اعتماد به نفس کلید غلبه بر مشکلات و عبور از نا امیدی هاست. انسان افسرده که دچار احساس حقارت و خود کم بینی است نمی تواند موفق شود.
آیا هر چه تلاش می کنید، کمتر به دست می آورید؟ قانون تلاش معکوس معادله را مشخص می کند. کفه ترازو به سمت تلاش سنگینی می کند ولی عایدی تقریبا صفر است. شاید لازم باشد تا مدتی رها کنید و بگذارید ذهن و روح تان به آرامش برسد. اولین اصل تغییر در باورهای منفی و احساسات مخرب است.
نیروی تخیل بزرگترین دارای بشر است. احساس سلامتی، سلامتی را به همراه دارد. احساس خوشحالی، شادی را به همراه می آورد. هر چه را که خوب و دوست داشتنی است به ذهن بسپارید تا ضمیر ناخودآگاه و اراده به یک باور برسند. علت همه نشدن ها، باور نداشتن عقل است. طبق قانون تلاش معکوس تا زمانی که ضمیر ناخوداگاه با اراده فردی در یک راستا نباشد، نتیجه تلاش ها همیشه بر عکس خواهد بود.
آیا با محتوای این متن موافقید یا فکر می کنید همیشه تلاش ها نتیجه بخش است؟ اگر تجربه ای در این مورد دارید با ما در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید