۶ ویژگی یک کارآفرین ایرانی
کارآفرینی مانند شغلهای دیگر نیازمند تخصص و مهارت است. البته مهارتهای آن کمی پیچیدهتر و البته جالبتر از بقیه شغل ها میباشد.
جدا ازاینکه یک فرد کارآفرین ایرانی لازم است در یک رشته خاص دارای مهارت باشد، باید ویژگیهای لازم یک کارآفرین را نیز داشته باشد تا بتواند یک ایده را از نطفه به بلوغ و بعد از آن به مرحله رشد کامل برساند. بیایید باهم این ۷ ویژگی و استاندارد یک کارآفرین را بررسی کنیم و ببینیم آیا می توانیم اینگونه باشیم یا نه؟!
ویژگی اول کارآفرین ایرانی. داشتن انضباط شخصی
مهمترین ویژگی کارآفرین ایرانی منظم بودن او در کارهایی که باید انجام دهد است. اگر کارهای لازم را یک هفته یا شاید حتی یک روز به عقب بیاندازد تمامی زحمات قبلیش بهباد میرود. تمامی کارهای او با برنامهریزی و بادقت است.
هرکاری را در وقت و زمان درست انجام میدهد و درانجام کارهای مهم هیچموقع معطل نمیکند. اگر در اطراف خود یک فرد کارآفرین موفق را میشناسید شاید بگویید این فرد که مثل خود ماست. تفریحش، کارش، زندگیش.
ولی شما نباید الآن این فرد را ببینید مسلما زمانی بوده است که این فرد حجم کاریاش دو یا حتی سهبرابر حال حاضر بوده و تفریحش را به حداقل رسانده است.
ویژگی دوم کارآفرین ایرانی. شور و اشتیاق بالا
در کتاب بیاندیشید و ثروتمند شوید اشتیاق را یک عامل موفقیت هرانسان میداند. در واقع از ویژگی بالا می بینیم که اگر بخواهیم یک کارآفرین خوب بشویم شاید لازم باشد که در شروع کار از خیلی از کارهای دیگرمان مثل تفریح، مهمانی و … کم کنیم و اینکار چگونه ممکن است؟
اگر ما نسبت به کاری که داریم انجام میدهیم هیچ ذوقی نداشته باشیم آیا می توانیم روی آن وقت زیادی بگذاریم؟ قطعا خیر پس خصوصیت دوم هر کارآفرینی شور و اشتیاق او نسبت به کاری است که درحال انجام آن است. او هیچوقت ذوق به کارش را از دست نمیدهد.
مثال بارز آن آقای ادیسون است. اشتیاق او بهقدری بود که ۱۰۰۰ بار شکست هیچ تاثیری روی اشتیاقش نگذاشت بلکه حتی آن را بیشتر کرد.
ویژگی سوم کارآفرین ایرانی. خارج شدن از بن بست
اکثر افراد بعد از اینکه متوجه میشوند راهی که دارند میروند اشتباه است آن را ول نمیکنند.
دلایل آنها اینست :
- خیلی روی آن وقت گذاشتم حیف است
- بقیه راجبم چی فکر میکنند
- شاید بعدها به جایی برسد
برای پاسخ به این دلایل کافی است در اینترنت شکستهای کارآفرینهای ایرانی را سرچ بزنید تا متوجه این قضیه بشوید که هرفردی قبل از اینکه به موفقیت برسد به بن بست خورده است. ممکن است آن بنبست خیلی کوچک بوده ( مثل از دست دادن مقدار خیلی کم پول) یا بسیار بزرگ ( ورشکست شدن) باشد.
هیچ فرقی نمیکند هرچه که باشد او فورا خود را از آن بنبست خارج کرده و وارد فضای دیگری شدهاست.
پس نگران شکست نباشید اگر حس میکنید راهی که میروید اشتباه است تا دیر نشده از آن خارج شوید
ویژگی چهارم کارآفرین ایرانی. مهارت نه گفتن
یکی از مهمترین و شاید سختترین خصوصیت یک کارآفرین ایرانی موفق توانایی او در نه گفتن در مواقع لازم است.
البته منظور من قطعا این نیست که همیشه و بدون هیچ دلیلی نه بگویید بلکه حساب شده و با دلیل از این کلمه استفاده کنید. البته این ضعف را کارآفرینان ایرانی بسیاری هنوز و بعد از موفقیت هم دارند ولی ضربههای بسیاری از آن خوردهاند.
اگر بهجایی دعوت شدید ولی کار مهمی دارید و نمیتوانید بروید
راهکار- اول از شخص(اگر فرد مهمی در زندگی شماست) از اینکه شمارا دعوت کردهاست تشکر کنید سپس دلیل خود را بهصورت خیلی واضح به او بگویید که چرا نمیتوانید در مهمانی یا کار مهم آن شخص شرکت کنید و سپس اظهار تاسف کنید ازاینکه نمیتوانید او را همراهی کنید.
با اینحال اگر فرد واقعا به شما نیاز خیلی جدی داشت و فرد بسیار مهمی در زندگی شما است کمی انعطاف پذیر هم باشید. یک شب دیرتر بخوابید و هم کار او، هم کار خود را انجام دهید. با یک شب دیرتر خوابیدن هیچ اتفاقی نمیافتد.
اگر شرکت دارید و دوستی یا فامیلی از شما خواست که استخدامش کنید
اصلا و بههیچ وجه این کار را از سر دلسوزی انجام ندهید!! زیرا هم خود و شرکت خود را نابود خواهید کرد هم باعث ایجاد ناراحتی بین خود و آن فرد خواهید شد.
این هم یک ضعف دیگر کارآفرینهای ایرانی است.
اگر دوست یا فامیل شما مهارت مورد نظر شما را دارد حتما با او همانند یک فرد معمولی قرارداد ببندید و هیچموقع خجالت نکشید و در صورت خواستههای نابجا خیلی راحت نه بگویید!
ویژگی پنجم کارآفرین ایرانی. پرسیدن سوالات خوب از خود
یکی از خصوصیات برترین کارآفرینان دنیا مثل استیو جابز، مثل ایلان ماسک پرسیدن سوالات خوب از خود است
در کتاب سوالت را تغییر بده تا زندگیت تغییر کند این مساله بهخوبی تعریف شده است که سوالات کیفیت زندگی شما را تعیین میکنند. اگر سوالات شما سرزنشی باشد قطعا هیچ پیشرفتی نخواهید کرد.
سوالاتی مثل : من چرا انقدر بد میارم؟ چرا خنگ بازی درمیارم؟ چرا نمیتونم این مشکل رو حل کنم؟
بهترین راهکار برای مهار این سوالات تبدیل آنها به سوالات چگونه است یعنی تبدیل آنها به سوالات زیر :
چگونه از پس این اتفاق بد بگذرم؟ چگونه مهارت خودم را افزایش دهم؟ چگونه مشکلم را برطرف کنم؟
آنتونی رابینز همیشه میگوید اگر از خودتان سوالات خوبی بپرسید هم ذهن و هم جسم خودتان را همراه خود میکنید
ویژگی ششم کارآفرین ایرانی. توانایی ریسک کردن
چرا فقط ۵ درصد افراد جامعه پیشرفت میکنند؟ خیلی ساده است چون بقیه افراد هیچ ریسکی انجام نمیدهند و در منطقه امن خود باقی میمانند.
معمولا اگر به افراد متوسط و عادی کاری جدید را بسپارید از انجام آن خودداری میکنند یا بهسختی آن را انجام میدهند. آنها همیشه دوست دارند همان کارهای قدیمی که در انجام آنها خوب هستند و بههیچ مشکلی نمیخورند را انجام دهند.
از طرفی عدهی دیگری نیز هستند که ریسکهای بیجا میکنند. بدون هیچ حساب و کتابی زمان-پول و انرژی خود را در انجام کاری میگذارند که اصلا نسبت به آن اطمینان ندارند. من این عده را هم حزو آن ۹۵ درصد قرار میدهم. زیرا که هر ریسکی قرار نیست خوب باشد و اگر بدون تفکر باشد میتواند یک کارآفرین ایرانی را بدبخت و بیپول کند.
امیدوارم ازخواندن این مقاله لذت برده باشید. البته جای خصوصیات دیگر هر کارآفرین ایرانی و خارجی در آن خالی است که با کمک شما تکمیل خواهد شد. لطفا ویژگیهای دیگر را برای ما بنویسید.
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
با تشکر از مطالب مفیدتون
یکی از ویزگیهای تاثیر گذار برای کارآفرینی این هست که بتونی خودت را جای افراد مختلف بگذاری و از دید افراد مختلف به موضوعات نگاه کنی و بتونی از زوایای مختلف هر موضوعی را مورد تجزیه و تحلیل قرار بدهی
بله درسته خیلی متشکرم جناب قرایی