۷ شاخه پردرآمد کوچینگ چیست؟
کوچینگ یکی از مهارت های بسیار محبوب و پرطرفدار است که البته برای به موفقیت رسیدن در آن ضمن تخصص و مهارت به عشق و علاقه زیادی نیاز است. یک فرد برای آن که به یک کوچ حرفه ای و موفق تبدیل شود باید عاشق کار خود باشد و روحیه کمک رسانی به دیگران در او پررنگ باشد و از کمک به دیگران لذت ببرد و به نوعی صرفاً به عنوان یک منبع درآمد به آن نگاه نکند و تمام تلاش خود را برای ارائه بهترین خدمات به کار بگیرد. کوچ باید تلاش کند تا دنیای بهتری را برای مراجع خود به وجود آورده و به او برای تجربه یک زندگی بهتر کمک کند. البته در کنار تمامی این موارد نباید از این موضوع غافل شد که یک کوچ برای آن که بتواند تمام فکر و تمرکز خود را برای کمک به دیگران بگذارد در قدم اول باید یک درآمد پایدار و مناسبی داشته باشد. در بین انواع شاخه های کوچینگ، برخی درآمد یا متقاضی بیشتری دارند. در این مطلب با هم ۷ شاخه پردرآمد کوچینگ را بررسی خواهیم نمود:
لایف کوچینگ
لایف کوچینگ یا کوچینگ زنگی دارای گستره فعالیت زیاد و همچنین تعاریف متعددی است. اما به طور کلی می توان گفت که این شاخه از کوچینگ بر روی بهبود طرز فکر، بهبود شادی و نیز پیدا کردن هدف زندگی متمرکز است و به نوعی به افراد کمک می کند تا زندگی بهتری را تجربه کنند. با توجه به تفاوت اهداف در افراد مختلف یک لایف کوچ تلاش می کند تا هر فرد هدف خود را شناسایی نموده و در مسیر رسیدن به آن گام بردارد.
در کنار جذابیت این شاخه از کوچینگ، درآمد آن نیز با توجه به استقبال خیلی خوب افراد از این شاخه، بسیار راضی کننده است و می توان آن را از پردرآمدترین شاخه های کوچینگ دانست. درآمد کوچ زندگی در ایران در حال حاضر ساعتی ۳۰۰ هزار تومان تا ۱ میلیون تومان است اما کوچ های حرفه ای حتی به ازای هر ساعت از درآمدی چند میلیونی دارند و به دلار نیز می توان درآمد این شاخه را بین ۴۷ هزار تا ۶۲ هزار دلار در سال در کشورهای مختلف دانست.
بیشتر بدانید: همه چیز درباره کوچینگ رابطه
کوچینگ سلامت
کوچینگ سلامت همانطور که از نام آن نیز پیداست برای بهبود بخشی سلامت افراد به کار برده می شود. برای مثال یک کوچ سلامت به مراجع خود کمک می کند تا بهتر مسیر رعایت یک رژیم غذایی خاص یا یک رژیم تمرینی را طی کند و بین مسیر جا نزند. این شاخه خود دارای زیر شاخه های متعددی است که از بین آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
زیرشاخه های کوچینگ سلامت
- کوچینگ تغذیه
- کوچینگ ورزش
- کوچینگ کاهش وزن
- کوچینگ قهرمانی
- سلامت زناشویی
- و…
تحقیقات صورت گرفته در سال ۲۰۲۱ نشان دهنده آن است که درآمد کوچینگ سلامت بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار دلار در سال است.
کوچینگ شغلی
این کوچینگ نیز به افراد کمک می کند تا بتوانند براساس توانایی ها و علاقمندی هایی که داشته بهترین حرفه را انتخاب نموده و در آن پیشرفت کنند. خیلی از اوقات افراد از شغل خود راضی نیستند و به دنبال یک شغل جدید با درآمد بیشتر هستند و برخی از افراد نیز دوست دارند در شغل فعلی خود ارتقا شغلی داشته باشند. در هر صورت یک کوچ شغلی مسئولیت پذیری و اقدامات لازم برای آن را در فرد تقویت خواهد نمود تا در نهایت به شغل ایده آل خود دست پیدا کند. این روزها با توجه به آن که یک شغل مناسب با درآمدی قابل قبول دغدغه بسیاری از افراد است کوچینگ شغلی نیز به محبوبیت زیادی رسیده و درآمد کوچینگ شغلی در آمریکا به صورت میانگین ۴۸ هزار دلار در طی سال است.
مطالعه بیشتر: مهارت پرسشگری کوچ در جلسات کوچینگ
کوچینگ ذهنیت
با توجه به تاثیر مستقیم افکار بر روی اعمال و احساسات، کوچینگ ذهنیت در تلاش است تا به افراد در کنار گذاشتن باورها و احساسات کمک نموده و آن ها را به سمت اهداف حرکت دهد. این نوع کوچینگ می تواند برای افرادی که ذهن آن ها همیشه با فکرهای جورواجور پُر شده و امکان تصمیم گیری صحیح را از آن ها گرفته است بسیار موثر باشد. براساس برآوردهای صورت گرفته در سال ۲۰۲۳ درآمد سالانه یک کوچ ذهنیت در آمریکا ۵۴ هزار دلار است و البته شرایط و نقاط جغرافیایی می توانند سبب تغییر درآمد کوچینگ ذهنیت شوند.
کوچینگ مالی
کوچینگ مالی با هدف بهبود امور مالی به افراد کمک می کند و در واقع به افراد یاد خواهد داد که چطور از پول خود استفاده نموده، آن را سرمایه گذاری کنند و از آن کسب درآمد داشته باشند و به نوعی به سواد مالی مربوط است و می توان آن را دغدغه اصلی بسیاری از افراد دانست که با وجود برخورداری از درآمدی قابل قبول، قادر به استفاده صحیح از آن نیستند. کوچینگ مالی نیز این روزها جزو یکی از شاخه های پردرآمد کوچینگ است و گزارش ها نشان می دهد که در آمریکا یک کوچ مالی به صورت میانگین دارای درآمدی نزدیک به ۸۰ هزار دلار در سال است.
کوچینگ رابطه
در زندگی های امروزی نگهداری روابط نیز به مهارت نیاز دارد و می توان شکست در روابط را با هزینه های مادی و معنوی بسیاری همراه دانست. به همین دلیل خیلی از افراد حاضرند به منظور بهبود روابط خود هزینه کنند تا با کسب مهارت، روابط مستحکم تر و اصولی را تجربه نمایند. به طور کلی درآمد کوچینگ رابطه بین ۳۷ تا ۷۲ هزار دلار متغیر است.
کوچینگ کسب و کار
از دیگر شاخه های پرطرفدار کوچینگ که همیشه با استقبال بسیا زیادی رو به رو است می توان به بیزینس کوچینگ یا کوچینگ کسب و کار اشاره نمود. یک بیزینس کوچک به کارآفرینان و تیم های درون سازمانی کمک می کند تا به اهداف تجاری و مقاصد خود دست پیدا نموده و در کسب و کار خود به موفقیت برسند. کوچینگ کسب و کار با برخی دیگر از شاخه های کوچینگ هم سو است و به افراد کمک می کند تا در بازار به جایگاه موردنظر خود دست پیدا کنند. این کوچینگ نیز دارای زیرشاخه های متعددی است که عبارتند از:
- کوچینگ رشد کسب و کار
- کوچینگ راه اندازی کسب و کار
- کوچینگ کارآفرینی
- کوچینگ بازاریابی
- کوچینگ تیم سازی
درآمد کوچینگ کسب و کار بین ۳۷ تا ۱۰۴ هزار دلار در سال است و در مورد کوچ های کسب و کار در ایران درآمد ساعتی بین ۵۰۰ هزار تا ۱ میلیون تومان در نظر گرفته شده و البته کوچ هایی که از تجربه بیشتری برخوردارند حتی ساعتی ۲ تا ۳ میلیون تومان نیز دریافت می کنند. کوچ های بسیار معروف نیز سالانه درآمدی چند میلیاردی از شغل کوچینگ کسب و کار به دست می آورند.
مطالعه بیشتر: کوچینگ ورزشی چیست؟
حرف آخر
کوچینگ دارای شاخه های متعددی است که هر کدام در صورتی که فرد در آن از تجربه و مهارت بالایی برخوردار باشد می تواند یک شغل بسیار پردرآمد به شمار آید. به طور کلی درآمد فاکتورهای مختلفی نظیر مهارت و توانایی فرد، موقعیت مکانی و جغرافیایی ، نحوه فعالیت او، میزان سابقه کاری و… همگی از مواردی هستند که در درآمد کوچ ها موثر هستند و می توانند باعث کاهش یا افزایش درآمد آن ها شوند. در این مطلب با ۷ شاخه پردرآمد کوچینگ آشنا شدیم که به نسبت سایر شاخه ها در حال حاضر طرفداران بیشتری داشته و به طبع با توجه به استقبال افراد، درآمد بیشتری را نیز می توان برای این شاخه ها متصور شد.
دیدگاهتان را بنویسید